Pūkuoti sausainiai kaip močiutės, kurie ištirps ant liežuvio

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Beveik visos mūsų močiutės galėjo gaminti mažus purius pyragėlius. Kiekvienas turėjo savo ypatingą slaptą receptą ir magiškai kvepiančią virtuvę. Dabar galite ir jūs.

Pyragai ir sausainiai jau daugelį metų yra mūsų pusryčių ar užkandžių dalis. Yra tūkstančiai receptų ir kiekvienas turi savo mėgstamiausius. Juos galime įdaryti ir papuošti kaip tik norime, o tai svarbus patiekalas įvairioms šventėms . Šių purių paplotėlių receptas nustebins paprastu paruošimu, o jei ir pritrūksta įdaro, jie nė kiek neišsausėja. Atvirkščiai, jie yra subtilūs, kvapnūs ir minkšti, o jūsų virtuvė kvepės nuostabiai.

Norėdami paruošti purius pyragus, jums reikės

  • 250 ml šilto pieno
  • Žiupsnelis druskos
  • 2 šaukštai cukraus
  • 60 g sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 20 g šviežių mielių (arba 10 g džiovintų)
  • 550 g miltų

Reikės paruošti trupinius

  • 150 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 150 g miltų
  • Trynys patepimui

Pūkuotų sausainių ruošimas kaip močiutės

Ištirpinkite sviestą, supilkite šiltą pieną, kiaušinius ir mieles. Leiskite šiek tiek pailsėti ir tuo tarpu didesniame dubenyje pasiruoškite persijotus miltus. Į jį įpilkite mielių mišinio ir gerai išmaišykite tešlą . Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje kilti apie valandą. Laiką išnaudokite trupiniams paruošti.

Dubenyje išsijotus miltus sumaišykite su cukrumi ir sviestu. Masę gerai išmaišykite ir sutrupinkite į trupinius. Kai tešla bus paruošta, paviršių pabarstykite miltais ir iškočiokite tešlą į lakštą . Ant jo paskleiskite pusę trupinių mišinio, užlenkite ir vėl iškočiokite. Pakartokite šį procesą dar kartą.

Pagaminti keksiukus visai nėra sunku

Susuktą sluoksnį supjaustykite kvadratėliais. Sujunkite kraštus iš visų pusių per vidurį ir švelniai paspauskite. Į vidurį įdėkite migdolą ir palikite ant kepimo skardos dar 10 minučių . Tada visus pyragus aptepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Taip pat galite įdėti maltų riešutų, jie suteiks jūsų sausainiams malonų aromatą.

Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 20-30 minučių. Kiekviena orkaitė yra skirtinga ir jūs tikriausiai jau žinote savo. Todėl kepimo metu geriau nuolat tikrinti pyragus . Rezultatas bus nenumaldomai kvapnūs ir purūs pyragaičiai, kurie greitai išnyks nuo jūsų stalo. Gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.