Puikus užkandis Naujųjų metų stalui. Sultingi suktinukai: skanūs ir patrauklūs

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ko neturėtume pamiršti ruošdami patiekalus šventiniam stalui? Nereikia pamiršti ir užkandžių, nes jie yra svarbi šventės dalis. Per šventę dažniausiai būna alkoholio. Gėrimus reikia gerti užkandžiaujant, kad skrandyje geriau pasisavintų alkoholis ir neliktų nemalonaus poskonio. Žinoma, yra žmonių, kurie neužkandžiauja. Tačiau tokių žmonių procentas kur kas mažesnis.

Norint pasirūpinti svečių gera savijauta, apie užkandžius reikia pagalvoti iš anksto. Jie turėtų būti paprasti, patenkinti ir vieni. Be užkandžių, ant stalo turėtų būti pateikiamos salotos, tartaletės, sumuštiniai ir kiti užkandžiai. Pavyzdžiui, vištienos suktinukai su įdaru.

Ingredientai įdarytam vištienos vyniotiniams:

vištienos filė – 3 vnt .;
druska – 1 šaukštelis;
malti juodieji pipirai – ½ šaukštelio;
raudonoji paprika – 1 šaukštelis;
džiovintas česnakas – 1 šaukštelis;
raudonėlis – 1 šaukštelis;
varškės sūris – 150 g;
kiaušinis – vnt.;
morkos – vnt.;
marinuoti agurkai – 2 vnt.;
grietinė 20% – 2 šaukštai;
sūris – 40 g.
Vištienos suktinukų su įdaru paruošimas:

Vištienos filė supjaustykite į mažas lėkštes ir padėkite ant stalo paviršiaus. Lėkštes uždenkite maistine plėvele ir pamuškite iš abiejų pusių, kad mėsa būtų plonesnė.

Kiekvieną lėkštę iš abiejų pusių pabarstykite druska, juodaisiais pipirais, paprika, džiovintais česnakais ir raudonėliais. Palikite lėkštes pasimarinuoti 10-15 minučių.

Įdarui ant smulkių trintuvės dantukų sutarkuokite išvirtą kiaušinį, taip pat susmulkinkite virtas morkas ir raugintus agurkus. Susmulkintus produktus sudėkite į varškės sūrį ir išmaišykite.

Į įdarą pagal skonį suberkite džiovintą česnaką. Įdarą dėkite ant vištienos filė lėkščių ir paskleiskite per visą paviršių. Vištieną susukti į vyniotinį su įdaru viduje.

Sūrį smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su grietine. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir ant paviršiaus išdėliokite suktinukus.

Kiekvieną suktinuką patepkite grietine ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15-20 minučių.

Gaminant svarbiausia nekepti suktinukų per ilgai, kad jie liktų sultingi.

Šis užkandis papuoš bet kokį šventinį stalą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.