Puikus patiekalas romantiškai vakarienei! Sultingos mėsos su garnyru receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ne visi mėgsta elgtis su mėsa – daugeliui ji pasirodo kieta ir neskoninga. Noriu pasidalinti puikiu receptu, kuris visada pavyksta ir gausite sultingą bei minkštą iškeptą mėsą.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

kiauliena, 500 – 600 g;
grietinės, 3 šaukšteliai;
garstyčių, 2 šaukšteliai;
bulvės, 500 g;
svogūnas, 3 vnt;
pusė citrinos;
sūris, 100 g.

Virimo procesas

Mėsą supjaustome gabalėliais, kaip ir dideliems kotletams.

Aštriu peiliu darome pjūvius išilgai gabalo paviršiaus – vienoje pusėje viena kryptimi, kitoje mėsos pusėje – kita.

Dabar sumaišykite grietinę su garstyčiomis, druska ir pipirais bei kalendromis, prieskoniais pagal savo skonį. Išmaišykite padažą iki vientisos masės ir aptepkite mėsą iš abiejų pusių.

Patarimas : pirmiausia galite įdėti druskos ir pipirų, o tada aptepti padažu.

Palikite mėsą pasimarinuoti 20-30 minučių.

Tris bulves ant rupios trintuvės, druskos ir pipirų pagal skonį, sumaišykite.

Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, įberkite druskos ir minkykite rankomis, kad išsiskirtų sultys.

Į svogūną išspauskite pusės citrinos sultis ir išmaišykite. Palikite 5 minutes.

Kepimo skardą uždenkite pergamentu, 1 cm sluoksniu išdėliokite bulves ir ant viršaus padėkite mėsą.

Sudėkite svogūną ant mėsos.

Indą uždenkite folija ir kepimo skardą pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepkite 40 minučių.

Išimkite keptuvę, nuimkite foliją ir pabarstykite mėsą sūriu. Kepkite dar 5-7 minutes.

Patiekalas pasirodo ne tik skanus ir sotus, bet ir gražus, jį galite paruošti net šventiniam stalui.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.