Ne visi mėgsta elgtis su mėsa – daugeliui ji pasirodo kieta ir neskoninga. Noriu pasidalinti puikiu receptu, kuris visada pavyksta ir gausite sultingą bei minkštą iškeptą mėsą.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kiauliena, 500 – 600 g;
grietinės, 3 šaukšteliai;
garstyčių, 2 šaukšteliai;
bulvės, 500 g;
svogūnas, 3 vnt;
pusė citrinos;
sūris, 100 g.
Virimo procesas
Mėsą supjaustome gabalėliais, kaip ir dideliems kotletams.
Aštriu peiliu darome pjūvius išilgai gabalo paviršiaus – vienoje pusėje viena kryptimi, kitoje mėsos pusėje – kita.
Dabar sumaišykite grietinę su garstyčiomis, druska ir pipirais bei kalendromis, prieskoniais pagal savo skonį. Išmaišykite padažą iki vientisos masės ir aptepkite mėsą iš abiejų pusių.
Patarimas : pirmiausia galite įdėti druskos ir pipirų, o tada aptepti padažu.
Palikite mėsą pasimarinuoti 20-30 minučių.
Tris bulves ant rupios trintuvės, druskos ir pipirų pagal skonį, sumaišykite.
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, įberkite druskos ir minkykite rankomis, kad išsiskirtų sultys.
Į svogūną išspauskite pusės citrinos sultis ir išmaišykite. Palikite 5 minutes.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu, 1 cm sluoksniu išdėliokite bulves ir ant viršaus padėkite mėsą.
Sudėkite svogūną ant mėsos.
Indą uždenkite folija ir kepimo skardą pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepkite 40 minučių.
Išimkite keptuvę, nuimkite foliją ir pabarstykite mėsą sūriu. Kepkite dar 5-7 minutes.
Patiekalas pasirodo ne tik skanus ir sotus, bet ir gražus, jį galite paruošti net šventiniam stalui.