Būtent marinuotos paprikos, – patiekalas gaunasi labai kvapnus, skanus, pati paprika ne tokia stora odele kaip šviežia.
Paruošimui reikės tokių ingredientų:
–
saldžiosios paprikos, apie 1,5 kg;
– vandens, apie 2 l
; – druskos ir cukraus,
po
1,5 valgomojo šaukšto
; – paprasto acto, 50 ml;
– lauro lapų ir žirnelių, po 3 vnt.
Virimo procesas
Atsargiai išpjaukite kotelį ir išimkite sėklas
. 15 minučių
paprikas
užpilkite
verdančiu vandeniu.
Sterilizuokite stiklainius ir po vieną sudėkite paprikas į stiklainį.
Iš vandens ir visų ingredientų pagaminkite sūrymą, supilkite į stiklainius verdantį vandenį, užsukite dangtelius, apverskite ir užsukite, kol atvės.
Patarimas: kad į stiklainį tilptų daugiau paprikų. Įdėkite jas po vieną ir tokias juosteles tvarkingai sudėkite į stiklainį.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
