Populiarūs „Katės liežuvių“ sausainiai iš trapios tešlos

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šie sausainiai gaminami iš skystos trapios tešlos, pagamintos iš kiaušinių baltymų. Jis yra mažo dydžio ir turi kreminį aromatą.

Testui jums reikės šių produktų :

sviestas – 125 gramai;
kiaušinių baltymai – 2 vnt;
kvietiniai miltai -170 gramų (1 a.š. tūris 250 ml.);
cukraus pudros -140 gramų (1 a.š. tūrio 200 ml.)
Kol orkaitė įkaista iki 200 C, pradedame ruošti tešlą.
1 veiksmas

Baltymus plakite mikseriu iki purumo, į minkštą sviestą suberkite cukraus pudrą. Maišykite mikseriu.

Patarimas : geriau vartoti didžiausio riebumo, gero skonio ir kvapo aliejų.

2 veiksmas

Į sviesto masę įmaišykite išplaktus baltymus ir miltus. Atlikite tai dviem etapais, kaitaliodami porą šaukštų miltų ir baltymų. Būtent nuo baltymų šie sausainiai bus traškūs, jei įmušime kiaušinį, sausainiai bus minkšti.

3 veiksmas

Pusę tešlos sudėkite į konditerinį maišelį arba sandarų maišelį. Nupjauname galą, kad padarytume 5 milimetrų skersmens skylutę. Dabar belieka sausainius dėti lygiomis 10 cm ilgio juostelėmis ant kepimo popieriaus. Tarpas tarp juostelių yra 2 cm.

4 veiksmas

Tešlą pašaukite į orkaitę 7 minutėms. Kai tik sausainiai paruduos, galite juos išimti.

Patarimas: kol sausainiai vėsta, jie dar minkšti, galite suteikti jiems bet kokią formą (sulenkti į žiedą, pusmėnulį). Kai jis atvės, forma bus išsaugota. Maisto gaminimas yra kūrybinis procesas, improvizuokite!

Sausainių tiek daug ir jie tokie skanūs, kad tiesiog neįmanoma sustoti.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.