Šie sausainiai gaminami iš skystos trapios tešlos, pagamintos iš kiaušinių baltymų. Jis yra mažo dydžio ir turi kreminį aromatą.
Testui jums reikės šių produktų :
sviestas – 125 gramai;
kiaušinių baltymai – 2 vnt;
kvietiniai miltai -170 gramų (1 a.š. tūris 250 ml.);
cukraus pudros -140 gramų (1 a.š. tūrio 200 ml.)
Kol orkaitė įkaista iki 200 C, pradedame ruošti tešlą.
1 veiksmas
Baltymus plakite mikseriu iki purumo, į minkštą sviestą suberkite cukraus pudrą. Maišykite mikseriu.
Patarimas : geriau vartoti didžiausio riebumo, gero skonio ir kvapo aliejų.
2 veiksmas
Į sviesto masę įmaišykite išplaktus baltymus ir miltus. Atlikite tai dviem etapais, kaitaliodami porą šaukštų miltų ir baltymų. Būtent nuo baltymų šie sausainiai bus traškūs, jei įmušime kiaušinį, sausainiai bus minkšti.
3 veiksmas
Pusę tešlos sudėkite į konditerinį maišelį arba sandarų maišelį. Nupjauname galą, kad padarytume 5 milimetrų skersmens skylutę. Dabar belieka sausainius dėti lygiomis 10 cm ilgio juostelėmis ant kepimo popieriaus. Tarpas tarp juostelių yra 2 cm.
4 veiksmas
Tešlą pašaukite į orkaitę 7 minutėms. Kai tik sausainiai paruduos, galite juos išimti.
Patarimas: kol sausainiai vėsta, jie dar minkšti, galite suteikti jiems bet kokią formą (sulenkti į žiedą, pusmėnulį). Kai jis atvės, forma bus išsaugota. Maisto gaminimas yra kūrybinis procesas, improvizuokite!
Sausainių tiek daug ir jie tokie skanūs, kad tiesiog neįmanoma sustoti.