„Penki skanumo sluoksniai“: orkaitėje iš paprastų ingredientų iškeptas patiekalas per 5 minutes – taip skanu ir be vargo

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šis troškinys yra labai skanus su skania plutele. Visi produktai supjaustomi, išdėstomi sluoksniais ir siunčiami į orkaitę. Taigi viskas, ką jums reikia padaryti, tai palaukti, kol jis bus paruoštas.

Jums reikės:

600 g maltos mėsos;
600 g bulvių;
3 pomidorai;
200 g kietojo sūrio;
1 svogūnas;
200 g grietinės;
2 šaukštai aliejai;
0,25 šaukštelio. druskos;
1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų;
1 žiupsnelis prieskonių.

5 sluoksnių vakarienės užkepėlė

Puodas bus gaminamas iš 5 sluoksnių: bulvių, mėsos, pomidorų, sūrio ir grietinės. Galite paimti bet kokią maltą mėsą arba derinti dvi rūšis. Pridėkite mėgstamų prieskonių, pavyzdžiui, paprikos ar suneli apynių.

Puodas bus gaminamas iš 5 sluoksnių: bulvių, mėsos, pomidorų, sūrio ir grietinės. Galite paimti bet kokią maltą mėsą arba derinti dvi rūšis. Pridėkite mėgstamų prieskonių, pavyzdžiui, paprikos ar suneli apynių.

Svogūną nulupkite, nuplaukite, supjaustykite mažais kubeliais. Padėkite keptuvę ant viryklės, kad įkaistų. Supilkite augalinį aliejų. Suberkite svogūną ir kepkite ant vidutinės ugnies 3-4 minutes, kol taps skaidrus.

Sudėkite maltą mėsą. Įberkite druskos, juodųjų pipirų, prieskonių. Kepkite 5-6 minutes, nuolat minkydami mentele. Leiskite šiek tiek atvėsti.

Bulves nuplaukite šepetėliu. Švarus. Supjaustykite plonais griežinėliais. Pomidorus nuplaukite ir taip pat supjaustykite griežinėliais. Sūrį sutarkuokite trintuvu su didelėmis skylutėmis.

Į kepimo indą dėkite sluoksnį bulvių. Įberkite druskos ir aptepkite grietine. Tada į vieną eilę sudėkite pomidorus. Dabar svogūnai su malta mėsa. Jei reikia, įberkite daugiau druskos. Pabarstykite trečdaliu sūrio.

Pakartokite ingredientų sluoksnius ta pačia seka: sūdytos bulvės, grietinė, pomidorai, malta mėsa, varškė. Ant viršaus turi būti bulvių sluoksnis, kurį taip pat šiek tiek pasūdykite. Toliau – grietinės ir tarkuoto sūrio likučiai.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepame apie 50 min. Įsitikinkite, kad bulvės yra minkštos, o plutelė iškepusi ant troškintuvo viršaus.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.