Pekino kopūsto lapus pakepinkite švelnioje tešloje iki traškumo: stebėtinai skanus užkandis

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai keptiems kopūstų lapams:

  • Pekino kopūsto lapai – 5 vnt.
  • Vištienos sultinys – 200 ml
  • Druska – 1/2 šaukštelio.
  • Miltai – 300 g
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Augalinis aliejus kepimui

Karštam padažui:

  • Aitriosios paprikos dribsniai – 1/2 šaukštelio.
  • Vyno actas – 1 valgomasis šaukštas. l.
  • Žalieji svogūnai – 3 plunksnos
  • Skrudintos sezamo sėklos – 1 šaukštelis.
  • Sojų padažas – 2 šaukšteliai.

Paruošimas:

Sumaišykite sojų padažą, vyno actą ir aitriąją papriką. Suberkite smulkiai pjaustytus žalius svogūnus ir sezamo sėklas. Padažą palikite pastovėti.

Tešlai dubenyje sumaišykite vištienos sultinį ir druską. Palaipsniui suberkite miltus, maišykite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį, toliau maišykite, kol gausite tirštos grietinės konsistenciją.

Nuplaukite ir nusausinkite kopūstų lapus. Kiekvieną lapą panardinkite į tešlą.

Kopūstų lapus apkepkite keptuvėje su aliejumi po 2 minutes iš kiekvienos pusės iki auksinės rudos spalvos.

Patiekimas: Patiekite karštą su karštu padažu.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.