Jei mėgstate gaminti naminius desertus, šis receptas jums tikrai patiks. Ne visada yra laiko ar galimybių pagaminti skanią cukraus tešlą, kad ji būtų papildomai minkšta ir švelni. Norėdami tai padaryti, kaip taisyklė, turite laikytis griežtų gramų ir tam tikros produktų temperatūros. Ką turėtų daryti paprastos namų šeimininkės, kurios tiesiog nori išgerti arbatos su įdomiu naminiu pyragu?
Tokiu atveju esame pasiruošę pasiūlyti tokio sausainių deserto receptą.
Ingredientai tortui:
sausainiai – 250 g (ladyfingers);
pieniškas šokoladas – 60 g;
pienas – 1000 ml;
baltas šokoladas – 60 g;
kukurūzų krakmolas – 4 šaukštai. l.;
vanilinis pudingas – 75 g.
Torto ruošimas:
Sausainius padaliname taip, kad jie tilptų į kepimo indą – jie sudaro būsimo deserto dugną ir šonus.
Formą uždenkite maistine plėvele. Kiekvieną sausainį sudėkite į dubenį su 200 ml pieno. Dėkite į formą ir dugną bei šonus suformuokite sausainiais.
Į puodą supilkite 800 ml pieno, sumaišykite su krakmolu ir vaniliniu pudingu. Virkite pieną ant silpnos ugnies, nuolat maišydami. Turime sutirštinti pieno mišinį.
Kai pienas taps tirštas, nukelkite keptuvę nuo ugnies ir supilkite į du dubenėlius. Pieno masės kiekis kiekviename inde turi būti vienodas.
Į vieną dubenį sudėkite baltąjį šokoladą, o į kitą – pienišką šokoladą. Iš plaktuko karštame mišinyje ištirpinkite šokoladą, gerai išplakite.
Kai šokoladas susimaišys su pieno mišiniu, supilkite mišinį į sausainių pagrindą. Pirmiausia supilkite mišinį su pienišku šokoladu, tada su pienišku šokoladu. Nepamirškite kiekvieno sluoksnio tolygiai paskirstyti per visą paviršių mentele.
Deserto viršų apliejame likusiais sausainiais, prieš tai taip pat pamerkiame į pieną. Tortą palikite šaldytuve 4 valandoms.
Viršų rekomenduojame aptepti šokoladiniu užpilu.
Desertą galite papildomai apibarstyti šokolado drožlėmis arba kokosu.