Mėsos kukulių sriuba – patiekalas, paplitęs daugelio pasaulio tautų virtuvėse. Jo istorija siekia senovės laikus. Mėsos kukuliai, kaip ir sriubos su jais, atsirado senovėje. Tada jie buvo ruošiami iš mėsos, žuvies, paukštienos ir žvėrienos.
Pavyzdžiui, senovės Romoje mėsos kukuliai buvo populiarus patiekalas, patiekiamas su įvairiais padažais ir prieskoniais.
Europoje mėsos kukulių sriuba ypač išpopuliarėjo viduramžiais. Tada į sriubas pradėta dėti mėsos kukulių, kad jos įgautų sodresnį skonį ir aromatą. Laikui bėgant mėsos kukulių sriubos receptas pasikeitė.
Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti naminę kotletų sriubą.
Ingridientai:
- malta jautiena – 500 g;
- Kiaušinis – 1 vnt.;
- Duonos trupiniai – 2 šaukštai;
- Druska – 2 šaukšteliai;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- Rūkyta paprika – ½ šaukštelio;
- Sausas česnakas – ½ šaukštelio;
- itališkos žolės – ½ šaukštelio;
- malti juodieji pipirai – ½ šaukštelio;
- Baltasis svogūnas – 1 vnt .;
- Mėlynasis svogūnas – 1 vnt .;
- Morkos – 1 vnt .;
- Česnakai – 3 gvazdikėliai;
- Vanduo – 3 l;
- Bulvės – 6 vnt.;
- Grikiai – 6 šaukštai.
Mėsinių kukulių sriubos gaminimas:
Į dubenį su malta mėsa suberkite druską ir granuliuotą cukrų, taip pat rūkytą papriką, sausą česnaką, itališkas žoleles ir maltus juoduosius pipirus. Į faršą įmuškite kiaušinį ir suberkite džiūvėsėlius, išminkykite tirštą lipnų faršą.
Iš faršo formuojame nedidelius kotletus. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite kotletus iš abiejų pusių po 4-5 minutes.
Tada smulkiai supjaustykite raudoną ir svogūną ir pakepinkite atskiroje keptuvėje augaliniame aliejuje. Smulkiai supjaustykite česnaką ir suberkite į svogūną, kad pakeptų.
Nuluptas morkas supjaustykite mažais kubeliais, suberkite į svogūną ir pakepinkite dar 5 minutes. Kepsnį pasūdykite, pipiruokite ir kepkite porą minučių.
Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Bulves ir grikius sudėkite į puodą su vandeniu ir virimo metu nugriebkite putas.
Toliau į keptuvę sudėkite kepsnį, kelias minutes kepkite po dangčiu, įdėkite porą lauro lapelių. Į sriubą sudėkite kotletus ir uždengę virkite sriubą 15 minučių.
Išvirus į sriubą galite įdėti kapotų petražolių ir krapų.