Cukinijų kotletai – skanus ir sveikas patiekalas, kuris gali būti subalansuotos mitybos dalis.
Cukinijose yra daug vitaminų ir mineralų, pavyzdžiui, vitamino C, kalio, magnio, fosforo ir kt.
Jose taip pat gausu skaidulų, kurios padeda virškinimui ir gali sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Be to, cukinijose yra mažai kalorijų, todėl jos yra puikus pasirinkimas žmonėms, stebintiems savo svorį.
Tačiau verta atsižvelgti į tai, kad cukinijų kotletų nauda priklauso nuo paruošimo būdo. Geriau rinktis receptus be daug aliejaus ir kitų kaloringų ingredientų.
Taip pat svarbu stebėti druskos ir prieskonių kiekį, kad nepakenktumėte savo sveikatai.
Paruoškime cukinijų kotletus
Ingredientai: cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos:
- cukinijos – vnt;
- druskos – ½ šaukštelio;
- morkos – vnt;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- sūris – 100 g;
- petražolių – ryšulėlis;
- bulvės – vnt;
- česnako – skiltelė;
- maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- itališkų žolelių – žiupsnelis;
- paprikos – žiupsnelis;
- avižiniai dribsniai – 4 šaukštai.
- miltų – 2 valg;
- grietinės – 1 valgomasis šaukštas;
- majonezo – 1 valgomasis šaukštas;
- agurkų – vnt.
Cukinijų kotletų paruošimas:
Iš cukinijos pašalinkite kotelius, sutarkuokite ją stambia tarka. Sudėkite cukinijų masę ant sietelio, pasūdykite, išmaišykite ir palikite taip 10 min.
Morkas
sutarkuokite
smulkia tarka, iš cukinijų išspauskite skysčio perteklių
.
Į cukinijų masę sudėkite morkų
masę
, įmuškite kiaušinius, įmaišykite tarkuotą sūrį.
Į masę suberkite petražoles. Nuluptas morkas sutarkuokite stambia tarka, sudėkite į morkų ir cukinijų mišinį, į mišinį įtarkuokite česnako skiltelę.
Mišinį pasūdykite, įberkite juodųjų pipirų, itališkų žolelių ir paprikos, taip pat avižinių dribsnių
.
Visus ingredientus sumaišykite ir palikite 10 minučių.
Rankas patepkite aliejumi ir iš masės suformuokite nedidelius kotletukus. Panardinkite kotletukus į miltus, kepkite keptuvėje augaliniame aliejuje po 4 minutes iš abiejų pusių.
Padažui sumaišykite majonezą ir grietinę, sutarkuokite agurką. Į padažą pagal skonį įberkite druskos ir juodųjų pipirų.
Cukinijų kotletukus rekomenduojama patiekti su padažu. Taip patiekalas geriau atskleis savo skonį.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
