Paprastas mėsos pyragas visai šeimai. Sultingas įdaras ir gera tešla

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mėsos pyragas yra sotus ir skanus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei. Minkštos tešlos ir sultingo mėsos įdaro derinys daro jį populiariu daugelyje pasaulio virtuvių.

Yra daug mėsos pyragų receptų. Jie gali skirtis tešlos rūšimi (mielės, sluoksniuotos tešlos, trapios tešlos pyragaičiai), kepimo būdu (orkaitėje, lėtoje viryklėje, keptuvėje) ir įdaro sudėtimi (jautiena, kiauliena, vištiena, kalakutiena).

Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti paprastą mėsos pyragą visai šeimai.
Ingredientai tešlai:

miltai – 300 g;
margarinas – 150 g;
grietinė – 150 g;
kepimo milteliai – 1,5 šaukštelio;
druska – žiupsnelis.
Užpildo ingredientai:

vištienos šlaunelės – 4 vnt .;
marinuoti agurkai – 5 vnt.;
svogūnas – 2 vnt.
Ingredientai įdarui:

sūris – 200 g;
grietinė – 200 g;
kiaušinis – 1 vnt.
Mėsos pyrago paruošimas:

Ištirpinkite margariną, įpilkite grietinės, pasūdykite ir išmaišykite. Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite minkštą, nelipnią tešlą.

Palikite tešlą plastikiniame maišelyje šaldytuve. Įdarui vištienos šlauneles iš anksto išvirkite, išimkite kaulus ir odą, sumalkite per mėsmale.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje. Vištienos mėsą sumaišykite su svogūnais, į įdarą smulkiais kubeliais supjaustykite raugintus agurkus. Jei norite, galite susmulkinti žalumynus.

Tešlą sudėkite į kepimo indą arba konditerijos žiedą ir paskirstykite ant dugno bei šonų. Tešlą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.

Šiuo metu įdarui smulkiai sutarkuokite sūrį, sumaišykite su grietine ir kiaušiniu.

Į paruoštą tešlą dėkite įdarą ir užpildykite įdaru.

Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.

Rezultatas – kvapnus, skanus pyragas su vištienos ir sūrio įdaru. Pyragas turi daug įdaro ir mažai tešlos tinka net šventiniam stalui.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.