Tai lengviausias ir skaniausias mano žinomas obuolių pyrago receptas. Tešlai minkyti net nereikia maišytuvo. Užteks paprasto plakimo ir šiek tiek pastangų.
Būtini produktai tokiam pyragui:
- keturi obuoliai
- stiklinė miltų
- 150 gramų cukraus
- penki kiaušiniai
- 15 gramų vanilinio cukraus (nebūtina)
- 60 gramų grietinės
- sviestas – 100 gramų
- 10 gramų kepimo miltelių
- cinamonas – kas jį mėgsta
- žiupsnelis druskos
Pirmiausia šluotele išplakite kiaušinius, tada suberkite į juos cukrų ir druską, o tada viską taip pat išplakite. Į masę įmaišykite ištirpintą ir atvėsusį sviestą. Po to suberkite grietinę, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius. Pabaigoje sumaišykite išsijotus miltus.
Nuo obuolių nuimkite odelę, supjaustykite gabalėliais ir sumaišykite su tešla.
Paruoštą tešlą paskirstome į formą, kurios dugną padengiame pergamentu.
Pyragą pašaukite į orkaitę kepti 20 minučių. Mes laikomės 180 laipsnių temperatūros režimo.
Įdarui tinka net uogos, bet kokie vaisiai ar džiovinti vaisiai. Atminkite, jei nuspręsite gaminti pyragą su uogomis, prieš dėdami į tešlą sumaišykite jas su krakmolu. Pyrago viršų pabarstykite cukraus pudra. Jei mėgstate cinamoną, galite jį sumaišyti su cukraus pudra.