Obuolių pyragas yra desertas, mėgstamas daugelyje pasaulio šalių. Jis ruošiamas įvairiai, bet pagrindas visada tas pats: minkšta tešla ir sultingas obuolių įdaras.
Obuolių pyragai gali būti atviri arba uždari, su tešlos grotelėmis ant viršaus arba be jų. Jie gali būti gaminami iš įvairių rūšių tešlos: smėlinės, sluoksniuotos tešlos, mielinės tešlos.
Įdarą taip pat galima paįvairinti į obuolius įdedant cinamono, riešutų ar kitų ingredientų.
Paruoškime greitą obuolių pyragą namuose
Ingredientai: 1:
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- Cukrus – 150 g;
- Vanilinis cukrus – 20 g;
- Sviestas – 80 g;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- Miltai – 130 g;
- Obuoliai – 6 vnt.
Obuolių pyrago paruošimas:
Išplakite kiaušinius plaktuvu, supilkite į juos cukrų, vanilinį cukrų ir druską.
Tada ištirpinkite sviestą ir supilkite į kiaušinių masę, išmaišykite. Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite tirštą tešlą
. Obuolius nulupkite nuo žievelės ir sėklalizdžių, mažais gabalėliais supjaustykite tiesiai į tešlą. Sumaišykite obuolius su tešla, supilkite ją į kepimo formą, išklotą pergamentu.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol viršus taps auksinis.
Rezultatas – kvapnus obuolių pyragas. Jis paruošiamas greitai, todėl tinka bet kokiam namų arbatos vakarėliui.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
