Paprasčiau ir būti negali: kvapnūs Pekino kopūstų vamzdeliai. Aš tiesiog apvolioju įdarą ir apkepinu džiūvėsėliuose.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kepti Pekino kopūstai su sūrio įdaru – įdomus patiekalas, kuriame traškūs Pekino kopūstų lapai dera su sodriu sūrio skoniu.

Pekino kopūstų lapai yra minkštesni ir plonesni, todėl jie greičiau iškepa ir puikiai tinka įvairiems įdarams. Termiškai apdorojant sūris išsilydo ir sukuria sultingą, apetitą žadinantį įdarą su lengvu kreminiu atspalviu

. Šio kulinarinio derinio kilmė siejama su Pekino kopūstų paplitimu už istorinės tėvynės ribų.

Pekino kopūstai kilę iš Kinijos, kur jie auginami jau daugiau kaip 1 500 metų. Europoje Pekino kopūstai dėl savo universalumo išpopuliarėjo XX a. pabaigoje.

Idėja kepti Pekino kopūstus su sūriu yra naujesnė naujovė, kurioje susipina azijietiškos daržovių vartojimo tradicijos ir europietiška meilė pieno produktams, ypač sūriui.

Sudedamosios dalys:

  • Pekino kopūstai – 10 lapų;
  • Sūris – 200 g;
  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • Duonos trupiniai – 8 šaukštai.

Keptų Pekino kopūstų paruošimas:

Pekino kopūstų lapus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 5 min. Tuo metu stambia tarka sutarkuokite sūrį, atskirai įmuškite kiaušinius

. Nuo kopūstų lapų pašalinkite storą kraštą.

Проще не бывает: ароматные трубочки из пекинской капусты. Просто заворачиваю начинку и жарю в сухарях

Ant lapų paskleiskite sūrio įdarą, suvyniokite į vidų.

Проще не бывает: ароматные трубочки из пекинской капусты. Просто заворачиваю начинку и жарю в сухарях

Kiekvieną kopūsto lapų suktinuką pamerkite į kiaušinį, tada į džiūvėsėlius.

Проще не бывает: ароматные трубочки из пекинской капусты. Просто заворачиваю начинку и жарю в сухарях

Keptuvėje augaliniame aliejuje kepkite suktinukus, kol iš visų pusių apskrus, apie 6 minutes.

Проще не бывает: ароматные трубочки из пекинской капусты. Просто заворачиваю начинку и жарю в сухарях

Gausite paprastą nesudėtingą Pekino kopūstų patiekalą. Į sūrio įdarą galite įdėti žalumynų.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *