1990-ieji atnešė pasauliui daug naujovių įvairiose gyvenimo srityse. Dideli pokyčiai įvyko ir kulinarijos srityje. NVS šalyse atėjo alkani laikai. Žmonėms buvo sunku gauti maisto. Daugelis gyveno iš savo sodų ir sklypų. Tai yra, žmonės valgė daržoves ir vaisius, kuriuos užsiaugino patys.
Gardumynų buvo mažai, o šventės praėjo kaip įprasta. Dėl šios priežasties namų šeimininkės galvojo, kaip paįvairinti Naujųjų metų stalą nepakenkiant biudžetui. Jų išradingumo dėka gimė daug 1990-ųjų salotų.
Verta paruošti vieną iš šių salotų, kad paįvairintumėte šventinę vakarienę.
Salotų ingredientai:
Virtos bulvės – 3 vnt.;
Kiaušiniai – 3 vnt.;
žuvies konservai aliejuje – 300 g;
Virtos morkos – vnt.;
Žalias svogūnas – 4 stiebai;
Majonezas.
Salotų paruošimas:
Išvirtas bulves nulupkite ir sutarkuokite stambiomis pjaustyklėmis, lygiu sluoksniu sudėkite į salotų dubenį ir lengvai suspauskite. Susmulkintą žuvį aliejuje išdėliokite ant bulvių sluoksnio, taip pat tolygiai.
Smulkiai supjaustykite žalią svogūną, supilkite ant žuvies sluoksnio, o ant paviršiaus suformuokite majonezo tinklelį. Iš anksto virtus kietai virtus kiaušinius sutarkuokite smulkia tarka ir lygiu sluoksniu sudėkite ant svogūnų sluoksnio.
Išvirtas morkas sutarkuokite smulkia tarka. Kiaušinių sluoksnį sutepkite majonezu ir tolygiai padėkite ant jo morkų sluoksnį.
Mes darome tinklelį su majonezu.
Jei norite, salotas papuoškite alyvuogėmis ir spanguolėmis. Pasirodo, paprastos ir itin ekonomiškos pūstos salotos.