Ingredientai:
- varškės sūris – 200 g;
- kefyras – 500 g;
- soda – 1 arbatinis šaukštelis;
- druska – 1 šaukštelis;
- cukrus – 2 šaukštai;
- vanilinas – 1 žiupsnelis;
- kiaušinis – 1 gabalas;
- miltai – 500 g.
Paruošimas:
Varškę, kefyrą, druską, sodą, cukrų, kiaušinį ir vaniliną išmaišyti iki vientisos masės.
Tada dalimis suberkite miltus.
Išminkykite minkštą ir lipnią tešlą .
Tešlą padalinkite į 8 dalis ir iškočiokite į mažus plokščius paplotėlius.
Paplotėlius apkepkite nedideliame kiekyje augalinio aliejaus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Gatavus papločius ištepkite sviestu ir patiekite su grietine bei uogiene.
Gero apetito!