Paimkite 1 kiaušinį. Puikus naujametinis pyragas be orkaitės: taip greitai ir skaniai dar nesu gaminęs

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Gimtadienio tortai – vienas pagrindinių šventės simbolių. Ne visi žmonės įpratę gaminti tortus Kalėdoms ir Naujiesiems metams. Paprastai šiuo metu daugelis žmonių yra užsiėmę užkandžių ir salotų, taip pat karštų patiekalų ruošimu. Tačiau, be šių patiekalų, negalima pamiršti ir desertų. Dažnai po pagrindinės šventės norisi paragauti ko nors saldaus.

Tačiau ne visi pyragai yra skanūs prieš Naujuosius metus. Per skubėjimą parduotuvių lentynose desertų gali išvis nelikti. Todėl šventiniam stalui skirtu desertu verta pasirūpinti iš anksto. Naminį šventinį pyragą verta pasigaminti patiems.

Biskvito ingredientai:

kiaušinis – vnt.;
druska – žiupsnelis;
cukrus – 80 g;
vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
pienas – 150 ml;
augalinis aliejus – 60 g;
miltai – 150 g;
kakava – 1 valgomasis šaukštas;
kepimo milteliai – 10 g.
Ingredientai karamelei:

cukrus – 200 g;
vanduo – 50 ml;
sviestas – 50 g;
grietinė – 100 g.
Užpildo ingredientai:

grietinė 20% – 600 g;
riešutai – 100 g;
konservuoti ananasai – 150 g;
bananas;
kokoso drožlių.
Torto ruošimas:

Biskvitui į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, vanilinio ir klasikinio cukraus, plakite šluotele iki putų.

Į kiaušinių mišinį supilkite augalinį aliejų ir pieną ir išmaišykite.

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir kakava, persijoti į kiaušinių ir pieno mišinį, užminkyti be gabalėlių tešlą. Keptuvę ištepkite sviestu ir supilkite tešlą į dugną.

Pyragą kepkite ant silpnos ugnies, uždengę dangčiu, 30 minučių. Pasirengimą galite patikrinti mediniu iešmu.

Norėdami paruošti įdarą, į puodą supilkite cukrų ir įpilkite vandens. Ant vidutinės ugnies palaukite, kol cukrus pakeis spalvą ir taps karamele. Į karamelę įpilkite sviesto ir grietinės ir gerai išmaišykite.

Virkite mišinį, kol sutirštės, tada sudėkite į dubenį ir padėkite į šaldytuvą, kol atvės. Kai karamelė atvės, sumaišykite ją su grietine.

Biskvitui nupjauname dugną ir sukuriame 5 mm storio torto sluoksnį.

Likusį biskvitą supjaustykite mažais kubeliais. Riešutus susmulkinkite, ananasus ir bananą supjaustykite mažais kubeliais.

Į gilų indą įdėkite maistinę plėvelę. Ant dugno dedame kremą, dedame biskvito kubelius, riešutus, ananasą ir bananą.

Sausainių puodelius panardinkite į kremą ir dėkite ant supjaustyto vaisiaus. Taip suformuojame likusius įdarų sluoksnius.

Torto viršų patepkite kremu, uždenkite pyrago paviršių, uždenkite plėvele.

Tortą padėkite į šaldytuvą 8 valandoms, kad išmirktų.  

Tada apverskite pyragą ant lėkštės, išimkite iš dubens ir nuimkite plėvelę. Tortą patepkite likusiu kremu ir pabarstykite kokoso drožlėmis.

Rezultatas – paprastas ir neįprastas naminis pyragas. Jis gali pakeisti bet kokį pyragą iš parduotuvės.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.