Ingredientai:
vištienos šlaunelės – 6 vnt;
augalinis aliejus, prieskoniai, druska ir pipirai, lauro lapai;
pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas;
svogūnas – 1 gabalas;
česnakai – 3 gvazdikėliai;
morkos – 2 vnt;
pomidorai – 2 vnt;
žalias;
vanduo – 300 ml;
ilgagrūdžiai ryžiai – 400 g.
Paruošimas:
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
Vištienos šlauneles nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
Morkas supjaustykite mažais gabalėliais.
Pomidorus sutarkuokite stambia tarka, kad susidarytų tyrelė.
Dedame į kepimo formą, pateptą aliejumi – sluoksnį svogūno, morkų, tarkuoto česnako, pomidorų pastos ir pomidorų tyrės, pabarstome druska, pipirais, prieskoniais pagal skonį, įdedame lauro lapelį, dedame daug mėgstamų žolelių ir užpilkite vandeniu.
Išmaišykite mišinį iki vientisos masės.
Įdėkite mėsą į keptuvę, paskandinkite ją marinate. Marinuoti valandą.
Kepkite 200 C temperatūroje 40 minučių, tada apverskite mėsą ir kepkite dar 12 minučių.
Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje .
Išimkite mėsą į indą, supilkite ryžius į padažą, gerai išmaišykite ir uždėkite mėsą ant viršaus.


Aš esu Kristina Muraliova – man rašymas yra būdas dalintis tuo, kas įdomu ir svarbu. Kuriu naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat lengvesnį turinį – maisto receptus bei horoskopus. Stengiuosi, kad kiekvienas lankytojas rastų ne tik naudingos informacijos, bet ir įkvėpimo ar pramogos kasdienai. Mano tikslas – paprastai ir aiškiai pateikti turinį, kuris praturtina ir sudomina.
