Nuostabūs trapios tešlos sausainiai! Maksimalus skonis – minimalūs produktai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Labai švelnūs ir trapūs sausainiai su varške, kurie labai paprastai ir greitai paruošiami.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– sviestas, 180 g;

-cukrus, 3 v.š.;

– miltai, 320 g;

– riebi grietinė, 120 g.

Norėdami paruošti įdarą, jums reikia:

– varškės, 150 g;

– cukrus, 2 šaukštai;

– trynys, 1 vnt;

– vanilinio cukraus pagal skonį.

Virimo procesas

Sviestą iš anksto išimkite iš šaldytuvo, peiliu supjaustykite gabalėliais ir palikite, kad suminkštėtų.

Miltus persijokite ir sumaišykite su cukrumi ir žiupsneliu druskos.

Į miltus ir cukrų suberkite minkštą sviestą ir viską trindami rankomis paverskite trupiniais.

Įpilkite grietinės ir minkykite minkštą tešlą.

Varškę sumaišyti su cukrumi ir vanile, tryniu ir išmaišyti iki vientisos masės. Galite plakti maišytuvu.

Stalą pabarstykite miltais, išklokite tešlą ir padalinkite į 8 dalis, kiekvieną iškočiokite į bandelę.

Kiekvieną susukite į sluoksnį ir supjaustykite kvadratėliais. Kiekvieną kvadratą supjaustome į 4 dalis. Ant vieno uždėkite varškės, paskirstykite ant paviršiaus, uždenkite antruoju kvadratu.

Likusius 2 kvadratėlius supjaustome juostelėmis ir dedame ant tešlos voko.

Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite sausainius.

Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių ir kepkite apie 35 minutes.

Varškės įdarą galima pakeisti bet kokiu kitu pagal savo skonį.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.