Desertas gaunasi ne tik labai skanus ir švelnus, bet ir gražus, todėl jį galima paruošti šventiniam stalui. Pavyzdžiui, vaikų gimtadienio šventei.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
–
varškės, 500 g;
– braškių, 500
g; – sausainių, 100 g;
– jogurto, 500 ml;
– cukraus pagal skonį;
– želatinos 10 g ir 15 g;
– vandens, 100 ml.
Paruošimo procesas
Želatiną 10 g ir 15 g atskirai užpilkite 50 ml vandens ir palikite išbrinkti 15 minučių.
Varškę sumaišykite su bet kokiu saldžiu jogurtu, produktų riebumą pasirinkite patys.
Braškės nuplaunamos, nusausinamos,
pagal
skonį sumaišomos su cukrumi ir sutrinamos
mikseriu
.
Želatina paskandinama bet kokiu jums patogiu būdu ir sumaišoma 15 g su varške ir 10 g su braškėmis
. Kiekviena masė gerai išmaišoma iki vientisos masės.
Sausainiai sulaužomi mažais gabalėliais ir sumaišomi su varškės
mase.
Paimkite silikoninę formą keksiukams (taip desertas išeis gražesnis) ir išdėliokite mases pakaitomis vieną su kita, kad gautumėte marmuro efektą.
Viską išdėliokite, uždenkite formą folija ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms sukietėti.
Kai keksiukas sukietės, išverskite jį ant lėkštės ir išimkite formą – gausite labai gražų, švelnų ir kvapnų desertą
.
Nenaudokite agaro agaro želė pyragams, jis nesuteiks tokio gražaus efekto kaip želatina.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
