Bulves mėgsta visi, tačiau įprastas gaminimas jau šiek tiek pabosta, todėl šiandien pasiūlysime keptų bulvių orkaitėje receptą. Jis skanus, švelnus ir atrodo labai apetitiškai. Česnako aromatas priverčia įsimylėti šį patiekalą kartą ir visiems laikams.
Ingredientai:
1 kg bulvių;
Druska;
3 šaukštų sviesto;
Žalia.
Užpilo ingredientai:
3 šaukštai augalinio aliejaus;
Druska;
paprika ir Provanso žolelės;
pipirų mišinys;
česnako 4 skiltelės.
Paruošimas:
Imkime nedideles bulves, nuplauname, nulupame ir dedame į puodą. Jei nenorite vargti su mažomis bulvytėmis, galite paimti dideles ir supjaustyti gabalėliais.
Įberkite druskos ir padėkite ant ugnies, kol vanduo užvirs. Šaukštu pašalinkite nuospaudas ir virkite tik 3 minutes. Tai svarbu, nes bulvių nereikėtų pervirti.
Nupilkite vandenį ir pradėkite ruošti padažą.
Atskiroje lėkštėje sumaišykite augalinį aliejų, pusę arbatinio šaukštelio druskos, pusę arbatinio šaukštelio paprikos ir vieną arbatinį šaukštelį Provanso žolelių. Nepamirškite ir paprikų mišinio, taip pat suberkite smulkintą česnaką. Viską kruopščiai išmaišykite.
Sujungiame ingredientus ir perkeliame į formą, kurioje kepsime. Pasiekiame tokį rezultatą, kad bulvės gulėtų viename sluoksnyje. Ant viršaus uždėkite sviesto gabalėlius.
Įkaitinkite orkaitę iki 190-200 laipsnių ir nustatykite kepti 25-40 minučių. Turėtumėte gauti aukso rudą plutą.
Mėgstantys žalumynus ant viršaus gali pabarstyti krapų ar petražolių, o galima įdėti česnako.
Taip gavome skanias, patrauklios išvaizdos ir minkštos viduje bulves. Patariame šį receptą išsaugoti. Gero apetito visiems virėjams.