Įdomus faktas, tačiau prancūziška mėsa visai nėra prancūziškas patiekalas. Jis buvo išrastas Sovietų Sąjungoje. Tikriausiai toks mėsos patiekalo pavadinimas svečiams galėtų pasakyti apie kažkokį šeimos elitiškumą ir turtus.
Anksčiau produktų trūko, o gauti viską, ko reikia prancūziško stiliaus mėsai, yra dilema. Be pagrindinio patiekalo pavadinimo, dar buvo „Kapitono mėsa“, „Diplomatas“ ir „Home-Style Meat“.
Dabar kepame mėsą prancūziškai blogai. Todėl šį patiekalą siūlome pakeisti „Meškos letena“.
Ingredientai meškos letenai:
Kiauliena – 350 g;
Kiaušinis – 3 vnt.;
Bulvės – 500 g;
Sūris – 150 g;
Česnakai – 5 skiltelės;
Druska – ½ šaukštelio.
„Meškos letena“ paruošimas:
Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambiomis pjaustyklėmis, išspausdami sulčių perteklių. Sudėkite bulvių mišinį į gilų indą, užpilkite vandeniu ir nuplaukite, kad pašalintumėte likusį krakmolą.
Kiaulienos kepsnius suvyniokite į maistinę plėvelę ir gerai išmuškite iš abiejų pusių. Kepsnius pabarstykite druska ir mėgstamais prieskoniais, ant kepsnių per spaudą išspauskite česnaką.
Iš vandens ir krakmolo išspauskite bulvių mišinį, druską ir pipirus. Į bulvių mišinį įmuškite 3 kiaušinius, jei norite, įdėkite šaukštą krakmolo ir gerai išmaišykite.
Likusius kiaušinius sumuškite į atskirą dubenį ir išplakite. Pamerkite kepsnius į kiaušinių mišinį.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Keptuvėje panaudodami ¼ bulvių mišinio, suformuojame platformą kepsniui.
Padėkite kepsnį ant paviršiaus ir uždenkite ⅓ bulvių mišinio.
Kepsnį apkepkite bulvėse iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Tą patį darome su antruoju kepsniu.
Padėkite kepsnius ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.
Kepsnius kepkite 180 laipsnių orkaitėje 25-30 minučių. Likus 5 minutėms iki kepimo, kepsnius pabarstykite tarkuotu sūriu.
Rezultatas yra sotus patiekalas, vadinamas „Meškos letena“.
Tai puikus patiekalas vakarienei ar ant šventinio stalo.