Sausainiai – universalus desertas, kurį norisi paragauti bet kuriuo metų laiku ir bet kokia proga. Jei jau mėgstate gaminti naminius sausainius, šis receptas jums tikrai patiks.
Rasti panašų saldumyną parduotuvėje nėra taip paprasta, tačiau pasigaminti jį namuose taip pat lengva, kaip kriaušes gliaudyti. Nepaisant to, kad naudosime paprastus ingredientus, tokius kaip miltai, cukrus, sviestas ir kiaušiniai, dėl mizo skanėstas pasirodys skanus ir neįprastas.
Būtinai pabandykite pasigaminti namuose!
Ingredientai tešlai:
miltai – 240 g;
sviestas – 200 g;
trynys – 3 vnt .;
grietinė – 100 g;
druska – žiupsnelis.
Ingredientai bizetui:
baltymai – 1-1,5 vnt.;
cukrus – 125 g;
citrinos rūgštis – žiupsnelis;
vanilinas.
Sausainių ruošimas:
Pradedame nuo tešlos ruošimo. Sviestą arba margariną sutarkuokite ant stambios trintuvės ir sumaišykite su miltais. Rezultatas yra smulkus trupinys.
Atskirame dubenyje sumaišykite trynius ir grietinę, įberkite žiupsnelį druskos. Išmaišykite šluotele iki vientisos masės. Toliau gautą masę sumaišykite su miltų mišiniu. Maišykite iki masės, kuri nelimpa prie rankų. Jei reikia, įberkite miltų.
Tešlą padalinkite į mažus graikinio riešuto dydžio gabalėlius. Trumpam padėkite į šaldytuvą.
Pradėkime ruošti meringue. Mikserio dubenyje sumaišykite kiaušinių baltymus, cukrų, nedidelį kiekį vanilino ir žiupsnelį citrinos rūgšties. Pirmiausia plakite mažu greičiu, tada padidinkite. Po 8 minučių plakimo meringue yra tiršta.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir plonai iškočiokite. Į centrą dėkite įdarą ir susukite į kukulį.
Sušio lazdele paspauskite jį centre ir perlenkite per pusę.
Produktas atrodo kaip burės ar angelo sparnai.
Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių 12-15 minučių. Gero apetito!