Kartais atostogų šurmulyje galite pamiršti tam tikrus dalykus. Deja, šventės išvakarėse žmonės dažnai pasigenda svarbių organizavimo aspektų. Pavyzdžiui, ruošiant patiekalus desertas yra ignoruojamas. Todėl Naujųjų metų dieną tenka skubiai ieškoti kuo pakeisti tortą ar pyragaičius. Tačiau dėl tokių smulkmenų pyktis nereikėtų. Yra daugybė įvairių kepinių variantų, kurie taps nuostabiu Naujųjų metų desertu.
Kai kas gali ginčytis, kad kepimui paruošti reikia daug laiko. Reikia minkyti tešlą, sukurti įdarą ir iškepti pyragą. Tai užtrunka ilgai, todėl dauguma tokių desertų atsisako. Verta pateikti paprasto greito kriaušių ir kamambero pyrago receptą.
Kriaušių pyrago ingredientai:
Kriaušė – 1 vnt.;
Kamambero sūris – 120 g;
Sluoksniuota tešla be mielių – 250 g;
Riešutai – 50 g;
Kiaušinio trynys;
Pienas – 1 šaukštelis.
Kriaušių pyrago paruošimas:
Iš kriaušės išimkite šerdį, vaisius padalinkite per pusę ir supjaustykite griežinėliais. Panašiai supjaustykite sūrį griežinėliais.
Sluoksniuotą tešlą be mielių kočėlu iškočiokite į 20×30 cm sluoksnį.
Sudėkite kriaušes perdengdami ir pakaitomis su sūriu.
Įdarą pabarstykite riešutais. Trynį išplakti su pienu ir mišiniu aptepti tešlos kraštus.

Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.

Pasirodo, labai paprastas pyragas su sūriu ir kriauše.

Jei mėgstate saldesnius desertus, kepinius galite apibarstyti medumi.
