Blynai laikomi vienu iš paprasčiausių patiekalų, kurį gali paruošti bet kuris pradedantysis virėjas.
Blynų privalumas yra tas, kad jiems paruošti nereikia naudoti daug ingredientų. Tešlą užtenka išminkyti iš to, ką visada turite namuose – pieno, miltų, kiaušinių ir kepimo miltelių.
Jei namuose nėra pieno, bet yra kefyro, iš jo galima išsivirti ir blynų. Miltų nėra – pakeiskite manų kruopomis. Pasirodo, sotūs pusryčiai, kurie gali tapti desertu, jei blynus sumaišysite su kondensuotu pienu.
Be pusryčių, blynai yra puikus užkandis filmui, knygai ar kompiuteriniam žaidimui.
Žodžiu, blynai – universalus patiekalas. Mes jums pasakysime, kaip paruošti blynus pagal sovietinį receptą.
Ingredientai sovietiniams blynams:
pienas - litras;
cukrus - 2 šaukštai. l.;
gyvos mielės - 30 g;
druska - žiupsnelis;
augalinis aliejus - 3 šaukštai. l.;
kiaušinis - vnt.
Sovietinių blynų paruošimas:
Pienas turi būti pašildytas iki 40 laipsnių, tai yra, pašildytas. Į pieną supilkite mieles, įberkite druskos ir cukraus.
Sumaišykite ingredientus piene, įmuškite kiaušinius į mielių mišinį. Be to, į mieles supilkite augalinį aliejų ir išsijokite miltus.
Blynų tešlą užminkykite taip, kad neliktų gumuliukų. Tešlą rekomenduojama minkyti šluotele, kad blynai būtų purūs.
Tada uždenkite tešlą celofanu arba maistine plėvele ir palikite 30-45 min. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir šaukštu išimkite blynus. Blynelius apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Jei mėgstate saldžius blynus, tuomet įberkite 3-4 šaukštus cukraus. Patiekalą galite patiekti su uogiene, uogiene, grietine, medumi ir šokoladu.