Salotų paruošimas, kaip taisyklė, neužima daug laiko. Jei daržoves išvirsite iš anksto ir sujungsite visus ingredientus, salotas pagaminsite per 10-15 minučių. Tai sužavi žmones, kurie nori greitai paruošti salotas šventei. Tačiau daugelis pamiršta, kad daržovėms ir mėsai reikia duoti laiko atvėsti. Štai kodėl žmonės salotų dubenyje maišo ir šaltą, ir karštą maistą. Taip salotos virsta koše.
Be to, bandant maistą pjaustyti greičiau, visi ingredientų gabalėliai pasirodo nelygūs. Kai kurie maisto produktai nugali kitų skonį.
Paruoškime Prince salotas ir pasistenkime išvengti šių klaidų.
Princo salotų ingredientai:
virta mėsa – 300 g;
marinuoti agurkai – 300 g;
česnakai – 2 gvazdikėliai;
kiaušiniai – 3 vnt .;
sūris – 150 g;
graikiniai riešutai – 80 g;
majonezo.
Princo salotų paruošimas:
Raugintus agurkus supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite ant sietelio ir pašalinkite drėgmės perteklių. Jautieną išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės, padalinkite mėsą į pluoštus.
Į kepimo žiedą įdėkite jautienos pluoštus kaip pirmąjį sluoksnį. Mėsos sluoksnį sutepkite majonezu. Smulkia tarka sutarkuokite česnako skilteles ant agurkų ir paskutinį kartą išspauskite drėgmę iš agurkų.
Ant mėsos sluoksnio dėkite agurkų sluoksnį. Kietai virtus kiaušinius išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite ant smulkių trintuvų.
Kiaušinius dėkite ant agurkų sluoksnio ir aptepkite majonezu.
Smulkiai sutarkuokite sūrį, uždėkite ant kiaušinio sluoksnio ir tolygiai paskirstykite. Sūrio sluoksnį sutepkite majonezu.
Graikinius riešutus sutrinkite trintuvu iki trupinių, trupiniais pabarstykite salotų viršų.
Princo salotas galite papuošti žolelėmis. Tačiau net ir be papuošimo šios salotos atrodo gerai.