Šis beveik rytietiškas saldumynas paruošiamas per kelias minutes ir visada patinka visiems.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– miltai ir manų kruopos po 1 stiklinę;
– kefyras ir vanduo 100 ml;
– kepimo milteliai, 0,5 šaukštelio.
Norėdami paruošti sirupą, jums reikia :
– vandens ir cukraus po 1 stiklinę;
– citrinos sultys, 1 šaukštelis.
Virimo procesas
Manų kruopas sumaišykite su miltais ir kepimo milteliais.
Supilkite kefyrą arba natūralų jogurtą ir išmaišykite. Įpilkite vandens ir išmaišykite.
Įdėkite tešlą į konditerinį maišelį arba įprastą maišelį ir nupjaukite kampą.
Įkaitinkite daug augalinio aliejaus ir dalimis išspauskite masę spiralės pavidalu.
Kiekvieną apskritimą apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos, padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.
Sirupui sumaišykite ingredientus, išvirkite, užvirinkite ir nukelkite nuo viryklės.
Pagal skonį į sirupą galite įdėti vanilino arba cinamono.
Pamirkykite apskritimus porai minučių į karštą sirupą ir išimkite į lėkštę. Taip pat pagal skonį galite pabarstyti smulkintais riešutais.