Naudoju vakarykščius ryžius arba bulves. Geriausias receptas iš turimų produktų

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ryžiai yra vienas iš labiausiai vartojamų grūdinių kultūrų visoje Žemėje. Tai nenuostabu, nes azijiečiai yra didžiausi ryžių gerbėjai. Kaip žinote, Kinija yra antra pagal gyventojų skaičių šalis po Indijos. Atitinkamai, šiose valstybėse ryžiai turi ypatingą statusą.

Iš ryžių Japonijoje, Kinijoje, Vietname, Tailande ir Indijoje gaminamas įvairiausias maistas. Nuo tipiškų sušių iki specialių ryžių miltų.

Kinai pradėjo jį auginti vartojimui maždaug prieš 7000 metų. Tada Cathay užėmė daugiau vietos nei šiais laikais. Tiesą sakant, pirmosios ryžių plantacijos buvo Vietname.

Parodysime vieną iš įdomių Azijos draugų ryžių kotletų receptų.

Ryžių kotletų ingredientai:

ryžiai – 200 g;
grietinėlė – 300 ml;
bulvės – 2 vnt .;
miltai – a.š. l.;
svogūnai – vnt.;
sviestas – a.š. l.;
morkos – vnt.;
grybai – 4 vnt .;
vištienos kiaušinis – vnt.;
raudonėlis – ½ šaukštelio;
druska – ½ šaukštelio;
maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis.
Ryžių kotletų ruošimas:

Ryžius gerai nuplaukite ir pavirkite pasūdytame verdančiame vandenyje 29 minutes. Bulves reikia nulupti, supjaustyti į 4 dalis ir virti atskirai nuo ryžių, kol suminkštės.

Svogūną reikia supjaustyti nedideliais kvadratėliais ir pakepinti nedideliame kiekyje aliejaus iki auksinės rudos spalvos. Išvirus bulves sutrinkite iki tyrės.

Morkas sutrinkite ant smulkių trintuvės dantukų ir suberkite į svogūną. Daržoves porą minučių pakepinkite ir įmaišykite į bulvių košę. Į virtus ryžius suberkite bulvių, svogūnų ir morkų mišinį.

Į ryžių mišinį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir raudonėlio.

Sumaišykite ingredientus ir suformuokite nedidelius kotletus.

Ryžių kotletus apkepkite ant vidutinės ugnies keptuvėje iki auksinės rudos spalvos.

Iš anksto apdorotus grybus supjaustykite mažais kubeliais. Atskirai apkepkite grybų masę keptuvėje su sviestu. Kai grybai atsisakys drėgmės, į keptuvę galima berti miltus ir produktus gerai išmaišyti.

Į keptus grybus supilkite grietinėlę ir virkite, kol sutirštės, apie 10 min.

Taip gauname gerus vegetariškus kotletus su grybų padažu. Puikus mėsos pakaitalas norintiems paįvairinti savo mitybą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.