Ingredientai:
- Cukrus – 1 puodelis;
- Kiaušinių baltymai – 4 vnt.;
- Vanilinas – pagal skonį.
Paruošimas:
- Į gilų dubenį sudėkite atvėsintus kiaušinių baltymus. Pradėkite plakti, palaipsniui įpilkite cukraus. Jei norite suteikti bežei karamelės skonio, naudokite pusę rudojo cukraus.
- Įpilkite vanilės pagal skonį ir toliau plakite, kol cukrus visiškai ištirps, o mišinys taps tirštas ir klampus.
- Sudėkite mišinį ant kepimo skardos, išklotos pergamentu, formuodami morkų porcijas. Pašaukite į iki 120°C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 1,5 val. Stebėkite temperatūrą: perkaitusios meringės gali patamsėti, įtrūkti arba likti žalios viduje.
- Išimkite gatavą meringu iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti.
Tai pagrindinis receptas, kurį lengva pritaikyti – pridėkite riešutų, kokoso ar šokolado drožlių, kad sukurtumėte unikalų skonį!