Naminiai meringui – skanus skanėstas!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

  • Cukrus – 1 puodelis;
  • Kiaušinių baltymai – 4 vnt.;
  • Vanilinas – pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Į gilų dubenį sudėkite atvėsintus kiaušinių baltymus. Pradėkite plakti, palaipsniui įpilkite cukraus. Jei norite suteikti bežei karamelės skonio, naudokite pusę rudojo cukraus.
  2. Įpilkite vanilės pagal skonį ir toliau plakite, kol cukrus visiškai ištirps, o mišinys taps tirštas ir klampus.
  3. Sudėkite mišinį ant kepimo skardos, išklotos pergamentu, formuodami morkų porcijas. Pašaukite į iki 120°C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 1,5 val. Stebėkite temperatūrą: perkaitusios meringės gali patamsėti, įtrūkti arba likti žalios viduje.
  4. Išimkite gatavą meringu iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti.

Tai pagrindinis receptas, kurį lengva pritaikyti – pridėkite riešutų, kokoso ar šokolado drožlių, kad sukurtumėte unikalų skonį!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.