Naminiai čeburekai iš paprasčiausios tešlos. Jie visada būna traškūs ir sultingi

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Iš pradžių atrodo, kad čeburekai yra toks paprastas patiekalas, kad negali turėti jokios epinės kilmės istorijos. Tačiau paaiškėjo, kad pirmą kartą čeburekai pasirodė Čingischano laikais. Senovėje čeburekus gamindavo kariai, kuriems reikėdavo greitai pasisotinti maistu.

Vėliau čeburekai atkeliavo pas totorius, kur susigyveno su beliašais

.

Vėliau patiekalas paplito visoje SSRS, kur tapo pagrindiniu greituoju maistu.

Šiais laikais mažai kas negamina čeburekų

.

Tai galima padaryti gana greitai, o kartu išeis skaniai.

Tešlos čeburekams ingredientai:

  • Miltai – 250 g;
  • vandens – 125 ml;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Jautiena – 200 g;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
  • vandens – 2 šaukštai;
  • druskos – ½ šaukštelio.

Čeburekų paruošimas:

Sumaišykite vandenį, druską ir augalinį aliejų, kruopščiai išminkykite ir suformuokite bloką. Palikite tešlą po celofanu šiltoje vietoje 30-40 min.

Įdarui svogūną kartu su jautiena susmulkinkite per mėsmalę. Į mišinį supilkite augalinį aliejų ir vandenį, įberkite druskos ir sumaišykite ingredientus

. Padalykite tešlą į 6 lygias dalis, suformuokite nedideles tortilijas

.

Palikite tortilijas po celofanu 15 minučių.

15-17 cm skersmens tortilijas iškočiokite į apskritimus. Ant kiekvienos lėkštės dalies dėkite įdaro, stengdamiesi, kad įdaras nepriartėtų prie krašto 1-2 cm.

Домашние чебуреки с самым простым тестом. Всегда получаются хрустящими и сочными

Uždenkite įdarą tešlos viduje ir uždenkite kita lėkštės dalimi.

Домашние чебуреки с самым простым тестом. Всегда получаются хрустящими и сочными

Svarbu, kad įdaras neliestų siūlės, kitaip išbėgs sultys.

Keptuvėje įkaitinkite 500 ml augalinio aliejaus ir apkepkite jame čeburekus iš abiejų pusių, kol paruduos.

Taip pat skaitykite:  Biskvitas "5 šaukštai" - tobulas skonis

Домашние чебуреки с самым простым тестом. Всегда получаются хрустящими и сочными

Gausite paprastus, sultingus čeburekus. Jei norite pagaminti daugiau čeburekų, padvigubinkite ingredientų porcijas.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *