Naminė gira „5 minutes“. Kaip greitai paruošti skanią girą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Gira yra vienas seniausių gėrimų. Jo istorija siekia daugiau nei tūkstantį metų. Girą žinojo rytų slavai, gamindami ją iš įvairių ingredientų, tokių kaip rugiai, avižos, soros, žirniai, medus ir uogos.

Pirmasis giros paminėjimas datuojamas 989 m., Kai kunigaikštis Vladimiras I Svjatoslavičius įsakė žmonėms Kijevo krikšto garbei dalinti „maistą, medų ir girą“. Gira buvo ne tik skanus gėrimas, bet ir svarbus vitaminų bei mineralų šaltinis. Jis padėjo žmonėms susidoroti su ligomis ir nuovargiu. Laikui bėgant giros receptas buvo tobulinamas. Į jį pradėta dėti įvairių prieskonių, vaisių, uogų. Tai leido mums sukurti daug naujų skonių ir aromatų.

Mes jums pasakysime, kaip paruošti skanią naminę girą okroshka.

Ingridientai:

Vanduo – 3 l;
Cikorija – 4 šaukštai;
Citrinų rūgštis – 1 šaukštelis;
Sausos mielės – 2 šaukšteliai;
Cukrus – 10 v.š.
Naminės giros gaminimas:

Į 3 litrų stiklainį supilkite cikoriją, citrinos rūgštį, sausas mieles ir cukrų. Į stiklainį supilkite vandenį, uždenkite turinį dangteliu ir gerai išmaišykite.

Indelio turinį išpilstykite į butelius. Palikite girą šiltai 2-3 valandas, o tada padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.

Rezultatas – skani naminė gira. Šis gėrimas puikiai derės su okroshka.

Jis paruošiamas greitai ir iš turimų ingredientų, daug pigiau nei parduotuvinė gira.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.