Tešlos dėka blynai išeina labai elastingi, minkšti ir skanūs, juos galite patiekti su įvairiais įdarais.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– cukrus ir augalinis aliejus po 4 šaukštus;
– kiaušiniai, 4 vnt;
– miltai ir pienas po 2 stiklines;
– bet koks krakmolas, 2 šaukštai;
– vanilinas pagal skonį;
– druska;
– stiklinė verdančio vandens.
Virimo procesas
Iš tokio kiekio produktų turėtų gautis apie 40 blynų.
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir žiupsneliu druskos, pagal skonį įberkite vanilinio arba vanilinio cukraus.
Įpilkite pieno ir augalinio aliejaus ir plakite.
Dabar užpilkite stikline verdančio vandens, išmaišykite, suberkite krakmolą, gerai išmaišykite.
Dalimis suberkite persijotus miltus ir gerai išminkykite tešlą.
Palikite 10 minučių ir pradėkite virti.
Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir apkepkite blynus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Patarimas : šiems blynams galite gaminti įvairius įdarus – nuo varškės su džiovintais abrikosais ar džiovintomis slyvomis, razinomis, tiršta uogiene, šokolado pasta, uogomis, iki sūraus įdaro. Labai tinka kepta malta mėsa, vištienos širdelės ar kepenėlės su grybais, virtas kiaušinis su žaliais svogūnais, sūdyta varškė su krapais ir kt.
Saldžius blynus galite patiekti su uogų padažais, grietine ir naminiais kremais.