Minkšti ir dribsniai „Varškės liežuvėlių“ sausainiai arbatai per 12 minučių

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

miltai – 300-350 g
varškės sūris – 250 g
sviestas – 100 g
kiaušinis – 1 vnt.
cukraus pudra – 80 g + gatavų sausainių apibarstymui
kepimo milteliai tešlai – 1 šaukštelis.

Paruošimas:

Blenderiu išmaišykite varškę, kiaušinį ir cukraus pudrą iki vientisos masės.

Atskirai sutarkuokite šaltą sviestą stambia tarka.

Į sviestą suberkite 2/3 visos porcijos miltų ir kepimo miltelių. Maišykite mikseriu, kol susidarys trupiniai.

Sumaišykite su varškės mase mikseriu.

Tada dalimis suberkite likusius miltus ir minkykite minkštą ir lanksčią, prie rankų nelimpančią tešlą.

Tešlą padalinkite į dvi dalis ir kiekvieną kočėlu iškočiokite į maždaug 0,5 cm storio sluoksnį.

Tešlą supjaustykite juostelėmis .

Sudėkite gabalėlius ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.

Kepame 200 C apie 12-15 min.

Gatavus sausainius pabarstykite cukraus pudra.

Gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.