Ingredientai:
miltai – 300-350 g
varškės sūris – 250 g
sviestas – 100 g
kiaušinis – 1 vnt.
cukraus pudra – 80 g + gatavų sausainių apibarstymui
kepimo milteliai tešlai – 1 šaukštelis.
Paruošimas:
Blenderiu išmaišykite varškę, kiaušinį ir cukraus pudrą iki vientisos masės.
Atskirai sutarkuokite šaltą sviestą stambia tarka.
Į sviestą suberkite 2/3 visos porcijos miltų ir kepimo miltelių. Maišykite mikseriu, kol susidarys trupiniai.
Sumaišykite su varškės mase mikseriu.
Tada dalimis suberkite likusius miltus ir minkykite minkštą ir lanksčią, prie rankų nelimpančią tešlą.
Tešlą padalinkite į dvi dalis ir kiekvieną kočėlu iškočiokite į maždaug 0,5 cm storio sluoksnį.
Tešlą supjaustykite juostelėmis .
Sudėkite gabalėlius ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.
Kepame 200 C apie 12-15 min.
Gatavus sausainius pabarstykite cukraus pudra.
Gero apetito!

Aš esu Kristina Muraliova – man rašymas yra būdas dalintis tuo, kas įdomu ir svarbu. Kuriu naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat lengvesnį turinį – maisto receptus bei horoskopus. Stengiuosi, kad kiekvienas lankytojas rastų ne tik naudingos informacijos, bet ir įkvėpimo ar pramogos kasdienai. Mano tikslas – paprastai ir aiškiai pateikti turinį, kuris praturtina ir sudomina.





