Miltai, manų kruopos ir vanduo – greiti ir sotūs pusryčiai ant stalo!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Blynų ypatumas tas, kad kepsite tik iš vienos pusės. Jums tikrai patiks šie manų kruopų blynai.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– miltai, 1/2 puodelio;

– manų kruopos, 1 stiklinė;

– trynys, 1 vnt;

– gyvos mielės, 10 g;

– cukrus, 3 šaukštai;

– kepimo milteliai, 1 šaukštelis;

– šiltas vanduo, 1,5 stiklinės;

– žiupsnelis druskos.

Virimo procesas

Manų kruopas sumaišyti su miltais ir tryniu, kiaušinio plakiniu, šiltu vandeniu, išminkyti.

Suberkite druską, cukrų, kepimo miltelius ir mieles, išmaišykite iki vientisos masės.

Uždenkite tešlą ir palikite šiltoje vietoje 30 minučių.

Tešla turi būti tokios pat konsistencijos kaip ir blynams.

Kepti sausoje keptuvėje arba lengvai pateptoje aliejumi. Kepkite tik iš vienos pusės ant vidutinės ugnies.

Šiuos blynus reikia patiekti su medumi arba grietine, galite pasigaminti saldžių uogų padažų. Dėl subtilios nekeptos blyno pusės struktūros jie pasirodo labai minkšti. Šiuos blynus taip pat galima patiekti su įvairiais įdarais. Pavyzdžiui, varškės ar aguonų su medumi, džiovintų vaisių ar šokolado užtepėlės. Jų sudėtyje esančios manų kruopos daro juos dietiniais, todėl galite valgyti tiek, kiek norite.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Naujas „šedevras“ iš bulvių. Sotūs mėsos suktinukai: net nespėjo atvėsti, suvalgo per minutę
Patiko? Pasidalink! Ačiū.