Tirpsta burnoje!

Sudedamosios dalys:
Dėl sausainio:
● 4 kupini šaukštai miltų
● 4 kiaušiniai
● 4 šaukštai cukraus
● 3 šaukštai kakavos
● 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
● 4 šaukštai karšto vandens
Kremui:
● 670 ml pieno
● 170 g sviesto (kambario temperatūros)
● 2,5 valgomojo šaukšto cukraus
● 70 g baltojo šokolado
● 70 g bulvių krakmolo
● 100 g cukraus pudros
Šokoladinis fondantas:
● 140 g pieninio šokolado (geriau naudoti pusę pieninio ir pusę juodojo šokolado)
● 3 šaukštai pieno
● 2,5 šaukšto cukraus (nebūtina)
● 100 g sviesto
Paruošimas:
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purumo. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir kakava, palaipsniui įmaišykite į kiaušinius. Galiausiai įpilkite vandens ir vėl išmaišykite. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis ir supilkite į 20 cm skersmens nuimamas kepimo formas, dugną išklokite kepimo popieriumi. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Paruoštą biskvitą palikite formoje apie 10 minučių, tada peiliu atskirkite jį nuo formos kraštų, išimkite, nuimkite kepimo popierių ir leiskite visiškai atvėsti.
Sumaišykite 100 ml pieno su cukrumi ir krakmolu. Likusį pieną supilkite į puodą, sudėkite gabalėliais sulaužytą baltąjį šokoladą. Uždėkite ant ugnies, dažnai maišydami. Sumažinkite ugnį, supilkite miltų mišinį, nuolat maišydami. Kaitinkite, kol masė sutirštės. Atvėsinkite. Išplakite sviestą su cukrumi, palaipsniui įmaišykite šokolado masę ir plakite, kol gausite vientisą kremą. Sumaišykite visus glajaus ingredientus ir sudėkite į vandens vonelę, ištirpinkite, gerai išmaišydami. Atvėsinkite (bet jis turi likti skystas).
Įdėkite vieną biskvitą atgal į kepimo formą su nuimamais kraštais ir užpilkite puse grietinėlės. Atvėsinkite šaldytuve, tada užpilkite pusę šokoladinio glaisto, uždenkite antruoju biskvitu, užpilkite likusia grietinėle ir likusiu šokoladiniu fondantu (jei jis per tirštas, ištirpinkite karštame vandenyje). Atvėsinkite biskvitą bent kelias valandas.
Supjaustykite peiliu, pamirkytu karštame vandenyje.

Mėgaukitės savo arbata!
