Paruošiame skanius ir paprastus pusryčius, kurie patiks vaikams ir suaugusiems. Patiekalo paruošimas užtruks ne ilgiau kaip 30 minučių.
Pasiruošimas
Žalias bulves sutarkuokite stambia tarka, svogūną smulkiai sutarkuokite ir suberkite į žalią kiaušinį.
Šį mišinį pabarstykite pipirais ir druska.
Iš bulvių išspauskite šiek tiek sulčių ir lygiu sluoksniu dėkite ant įkaitintos keptuvės.
Įdarą dėkite ant bulvių sluoksnio.
Uždenkite sluoksnį bulvėmis. Nepamirškite išspausti sulčių. Nedarykite sluoksnio storo, kad patiekalas spėtų kepti.
Virkite ant stiprios ugnies 1 minutę, tada uždenkite dangčiu ir virkite ant vidutinės ugnies 5 minutes.
Ištepkite lėkštę aliejumi ir apverskite, mentele uždėkite ant lėkštės bulvių omletą. Tada vėl dedame indą į keptuvę. Ir pakepinkite dar 5 minutes.
Pabarstykite žolelėmis (krapais arba žaliais svogūnais).
Patarimas: kad žalios bulvės nepajuoduotų, apšlakstykite jas svogūnų sultimis.
Ingredientai :
1 didelė bulvė;
1 kiaušinis;
5-7 strėlės žalių svogūnų druskos, pipirų pagal skonį aliejaus kepimui.
Patarimas : Bulves galite sutarkuoti išvakarėse ir paruošti šį patiekalą pusryčiams. Sutarkuotas bulves užpilkite šaltu vandeniu, kad jos neapskrustų.