Minkštas ir purus pyragas su mėgstama uogiene ar konservais, lengvai paruošiamas, gaunasi gana daug.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– milteliai, 210 g;
– miltai, apie 520 g;
— sviestas arba aukštos kokybės margarinas, 310 g;
– kiaušiniai, 1,5 vnt;
– kepimo milteliai, 10 g;
– vanilinis cukrus, 1 šaukštelis;
– uogienė, uogienė arba konservai pagal skonį, 500 g.
Virimo procesas
Minkštą sviestą sumaišykite su druska, vanile ir milteliais, plakite mikseriu iki purumo, iš pradžių mažu greičiu, tada padidinkite greitį.
Patarimas : jei miltelių nėra, suberkite cukrų, bet tokiu atveju plakite ilgiau, kol cukrus ištirps.
Įmuškite kiaušinius ir išplakite.
Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais, dalimis suberkite į tešlą, kaskart minkykite.
Kai tešla taps minkšta, elastinga ir nelipni, miltų daugiau nedėkite.
Padalinkite tešlą į 2 dalis, ant pergamento iškočiokite stačiakampius sluoksnius.
Pergamentą dėkite ant kepimo skardos, subadykite šakute ir pašaukite į orkaitę.
Įkaitinkite orkaitę – 195 laipsnių, o kepimo laikas – apie 12 – 15 minučių, pasižiūrėkite į savo orkaitę ir kepinius – jei jie auksiniai, išimkite, kad sausainiai neišdžiūtų.
Pyragėlius išlyginame, nupjauname perteklių, o likučius paverčiame trupiniais.
Pirmąjį pyragą patepkite uogiene, uždenkite antruoju, patepkite uogiene ir pabarstykite trupiniais.