Medaus pyragas kaip pūkas: per 5 minutes Naujiesiems metams. Skanus pyragas pagal paprastą receptą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mūsų šalyje bitininkystė taip išvystyta, kad šio amato garbei atsirado specialus desertas. Medaus pyragą išrado vietiniai konditeriai kaip atsaką į Napoleono, Prahos ir kitus europietiškus desertus.

Pavyko taip gerai, kad medaus pyragas ilgainiui tapo mėgstamiausiu daugelio imperatorių ir karalių pyragu. Anksčiau ir dabar medaus pyrago ruošimas yra ypatingas įvykis, kuriam reikia pasiruošti. Pagrindinė gero deserto paslaptis šioje versijoje yra medus. Kuo jis kokybiškesnis, tuo sodresnis bus medaus pyragas.

Paruoškime šį skanų ir itin saldų pyragą pagal paprastą algoritmą.

Ingredientai medaus pyragui:

medus – 180 g;
vanilinis cukrus – šaukštelis;
sviestas – 200 g;
cukraus pudra – 180 g;
soda – 2 šaukšteliai;
grietinėlė 33% – 500 ml;
vištienos kiaušiniai – 4 vnt .;
grietinė 25% – 700 g;
cukrus – 200 g;
miltai – 300 g.
Medaus pyrago paruošimas:

Sudėkite medų ir sviestą į puodą ir virkite ant silpnos ugnies, kol sviestas ištirps. Į mišinį supilkite sodą ir virkite medaus mišinį, kol sutirštės. Nepamirškite nuolat maišyti medaus masės.

Miltus pamažu sijokite į medaus mišinį, birų produktą maišydami šluotele. Turėtumėte gauti minkštą, nelipnią tešlą.

Švariame inde plakite kiaušinius maišytuvu, palaipsniui supilkite granuliuotą cukrų į mišinį – porą minučių. Į tešlą įmaišome išplaktus kiaušinius, atsargiai sumaišydami gautus komponentus.

Paruoštą biskvito tešlą supilti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tešlą tolygiai paskirstykite ant paviršiaus ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite plutą 15 minučių.

Tada leiskite biskvitui atvėsti apie 10 minučių už formos. Apkarpykite pyrago sluoksnius, kad gautumėte idealiai tolygų biskvitą. Tortą padalinkite į tris lygias dalis.

Į grietinėlę supilkite cukraus pudrą ir plakite mikseriu iki skystos grietinėlės. Į grietinėlę suberkite vanilinį cukrų, plakite dar pusę minutės.

Taip pat skaitykite:  Iškepu plonus blynelius ir apvynioju gardžiu įdaru: per minutę dingsta

Kremą dalimis integruojame į grietinę, gerai išmaišome iki vientisos masės. Turėtumėte gauti storą storą tekstūrą.

Vieną pyragą supjaustykite skersai, nepasiekdami sluoksnio galo. Panašius pjūvius darome kas 3 cm Biskvitą patepame kremu, susukame į vyniotinį – su įdaru. Tą patį darome ir su likusiais pyragais, ant pirmojo ritinėlio darome sluoksnius. 

Torto viršų ir šonus patepkite sviestiniu kremu. Anksčiau apipjaustytus pyrago nelygumus sutrinkite į trupinius. Šiuo trupiniu apibarstykite pyragą iš visų pusių.

Taip gausite skanų ir neįprastą medaus pyragą.

Taip pat savo nuožiūra į kremą galite dėti graikinių riešutų ir kitų produktų.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.