Labai lengvai paruošiami cukinijų kotletukai, jie būna sultingi, minkšti, skanaus česnakų skonio.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
cukinijos, 7 vnt.;
– česnako, 7 skiltelės
; – kiaušinių, 2 vnt.;
– pasūdytos duonos, 200-300 g;
– druskos, pipirų, žolelių.
Gaminimo procesas
Cukiniją nuplaukite, patrinkite ant vidutinės tarkavimo tarkos. Pasūdykite ir palikite 15 min.
Duoną trintuvu paverskite trupiniais
.
Česnaką susmulkinkite jums patogiu būdu.
Iš cukinijų masės išspauskite skysčio perteklių
. Sudėkite cukinijas, česnaką, kiaušinius, duonos trupinius, druską, pipirus, smulkiai supjaustytas žoleles
.
Įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite suformuotus kotletus ir kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos.
Patiekite kotletus su įvairiais padažais
ir
pagardais
.
Patarimas: kad kotletai kepdami ne taip sugertų aliejų, galite sutarkuoti bulves vidutine tarka, sumaišyti abi mases ir gausite daržovių kotletus. Vietoj tarkuotos duonos galima dėti manų kruopų arba džiūvėsėlių, miltų.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
