Marinuotų pomidorų salotos su svogūnais ir medaus užpilu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mėgstantys mėgautis pomidorais tikrai įvertins jų marinuotą variantą su svogūnais ir medaus užpilu. Jums tikrai patiks kiek kitokios salotos.

Ką tik atidarytame recepte slypi ypač skanios formos vitaminų krūva. Jei jau pabodo pagarsėję priedai ir salotos, ši procedūra skirta jums. Neįprastas pomidorų, svogūnų ir medaus derinys lyg ir nedera vienas su kitu, tačiau kartą paragavus, nebenorėsite matyti kitų salotų. Įsitikinkite patys, kokias jo savybes.

Ingredientai

  • 1 kilogramas pomidorų
  • 4 dideli svogūnai
  • 5 skiltelės česnako
  • 7 šaukštai aukštos kokybės aliejaus, tinkančio salotoms ruošti
  • 4 šaukštai citrinos sulčių
  • 3 šaukštai medaus
  • šaukštelis baziliko
  • šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
  • šaukštelis druskos

Pasiruošimas

Pirmiausia reikia kruopščiai nuplauti akinius ir jų dangtelius. Tada sterilizuokite juos. Jei jūsų virtuvėje yra indaplovė, įdėkite į ją stiklines ir dangčius, įjunkite ilgiausią programą naudodami aukščiausią temperatūrą. Tačiau nedėkite ploviklio į indaplovę . Jei neturite indaplovės, naudokite konservavimo puodą. Stiklainius su dangteliais sterilizuokite 90 laipsnių temperatūroje mažiausiai 20 minučių. Tada atsargiai išimkite stiklainius ir leiskite jiems atvėsti.

Iš kruopščiai nuplautų pomidorų pašalinkite „burbuliukus“ ir supjaustykite lygiais plonais apskritimais. Svogūnus nulupkite ir taip pat supjaustykite plonais griežinėliais. Visos daržovės turi būti visiškai sveikos. Vienas supuvęs gabalas sugadins visas salotas . Česnako skilteles nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Pomidorus, svogūnus ir česnakus pakaitomis sudėkite į švarius stiklainius. Turėtumėte baigti svogūnais.

Kai visas daržoves sukrausite į stiklainius, paruoškite užpilą. Tikriausiai žinote, kad salotoms labiausiai tinka šalto spaudimo aliejai, kurie pažymėti žodžiu mergelė. Pats paruošimas labai paprastas. Tiesiog sumaišykite aliejų su medumi, druska, citrinos sultimis, baziliku ir paprika . Tada supilkite padažą į salotų stiklines. Stiklainius uždarykite ir šaldykite per naktį. Galite pradėti ruošti salotas kitą dieną. Šaldytuve salotos išsilaikys keletą dienų.

Paskutiniai patarimai

Šis receptas yra vienas iš tų, kur galite eksperimentuoti pagal savo skonį. Tai taikoma pridėtiems prieskoniams ir daržovėms, kurias ketinate marinuoti. Tikrai nepasigailėsite, jei be svogūnų ir česnako pomidorus įterpsite plonais agurko griežinėliais, o maltus pipirus nesunkiai pakeisite baltais pipirais. Bet visada naudokite česnaką ir medų. Tai yra ingredientai, kurie apsaugo salotas nuo bakterijų.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.