Silkės marinavimas pomidorų pastoje – seniai žinomas receptas. Šiek tiek pakeičiau ir siūlau išbandyti šį variantą. Manau, kad jums patiks tiek, kiek patiks mano šeima ir mano svečiai.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
silkė, 1 vnt.;
svogūnas, 1 vnt;
pomidorų pasta, 100 g;
vanduo, 150 ml;
cukraus, 1 šaukštelis;
druskos, 1 valgomasis šaukštas;
actas 9%, 2 šaukštai;
augalinis aliejus, 3 šaukštai.
Virimo procesas
Išvalome skerdeną nuo galvos, pelekų ir uodegos bei vidurių. Nuplaukite ir išdžiovinkite popieriniais rankšluosčiais.
Supjaustykite žuvį porcijomis.
Svogūną supjaustome plonais pusžiedžiais, šiek tiek dedame ant indo, kuriame marinuosime, dugno.
Ant svogūno sudėkite žuvies gabaliukus ir uždenkite likusiu svogūnu.
Pomidorų pastą sumaišykite su vandeniu, druska, pipirais ir prieskoniais ir užpilkite padažu ant žuvies ir svogūnų.
Uždenkite indą ir padėkite į šaldytuvą 2 dienas.
Šią žuvį patiekiu su virtomis bulvėmis arba keptomis bulvėmis.


Aš esu Kristina Muraliova – man rašymas yra būdas dalintis tuo, kas įdomu ir svarbu. Kuriu naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat lengvesnį turinį – maisto receptus bei horoskopus. Stengiuosi, kad kiekvienas lankytojas rastų ne tik naudingos informacijos, bet ir įkvėpimo ar pramogos kasdienai. Mano tikslas – paprastai ir aiškiai pateikti turinį, kuris praturtina ir sudomina.
