Marinuoti skumbrę ir silkę, kuriai mums nėra lygių. O išmėginę svečiai kaskart prašo recepto.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Silkės marinavimas pomidorų pastoje – seniai žinomas receptas. Šiek tiek pakeičiau ir siūlau išbandyti šį variantą. Manau, kad jums patiks tiek, kiek patiks mano šeima ir mano svečiai.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

silkė, 1 vnt.;
svogūnas, 1 vnt;
pomidorų pasta, 100 g;
vanduo, 150 ml;
cukraus, 1 šaukštelis;
druskos, 1 valgomasis šaukštas;
actas 9%, 2 šaukštai;
augalinis aliejus, 3 šaukštai.

Virimo procesas

Išvalome skerdeną nuo galvos, pelekų ir uodegos bei vidurių. Nuplaukite ir išdžiovinkite popieriniais rankšluosčiais.

Supjaustykite žuvį porcijomis.

Svogūną supjaustome plonais pusžiedžiais, šiek tiek dedame ant indo, kuriame marinuosime, dugno.

Ant svogūno sudėkite žuvies gabaliukus ir uždenkite likusiu svogūnu.

Pomidorų pastą sumaišykite su vandeniu, druska, pipirais ir prieskoniais ir užpilkite padažu ant žuvies ir svogūnų.

Uždenkite indą ir padėkite į šaldytuvą 2 dienas.

Šią žuvį patiekiu su virtomis bulvėmis arba keptomis bulvėmis.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Puikus užkandis Naujųjų metų stalui. Sultingi suktinukai: skanūs ir patrauklūs
Patiko? Pasidalink! Ačiū.