Rekomenduoju visiems. Burokėliai yra tiesiog puikūs! Atidarote stiklainį, išimate burokėlius ir turite salotas su česnaku ir majonezu. Receptas labai patogus ir nereikia galvoti, kur dėti mažą burokėlį!
Marinuoti burokėliai yra kulinarinis produktas, gaunamas konservuojant virtus burokėlius marinate, kurį sudaro actas, druska, cukrus. Šis būdas, kuriuo burokėliams suteikiamas savitas skonis ir tekstūra, praktikuojamas gana plačiai.
Burokėlių, kaip žemės ūkio kultūros, istorija siekia senovės laikus
. Senovės Graikijoje ir Romoje burokėliai buvo ne tik maisto šaltinis, bet ir vaistai. Rytų Europos kulinarinėje tradicijoje burokėliai užėmė svarbią vietą dėl savo didelės maistinės vertės ir gebėjimo gerai augti įvairiose klimato sąlygose
. Atsiradus prieinamiems konservavimo būdams, pavyzdžiui, marinavimui su actu ir prieskoniais, burokėlius pradėta konservuoti, taip ilgam išsaugant jų skonį ir naudą sveikatai.
Sudedamosios dalys:
- Burokėliai;
- druskos – 25 g 1 litrui vandens;
- cukraus – 80 g 1 litrui vandens;
- 9 % actas – 60 ml 1 litrui vandens.
Marinuotų burokėlių paruošimas:
Burokėlius kruopščiai nuplaukite ir virkite su žievele, kol suminkštės. Palikite burokėlius 8-12 valandų, kad atvėstų
. Tada nulupkite burokėlius nuo žievės ir sudėkite į stiklainius. Į vandenį supilkite druską, cukrų ir actą, išmaišykite.
Marinatą
supilkite
į stiklainius, užsukite dangteliais
.
Sudėkite stiklainius su burokėliais į puodą, užpilkite juos vandeniu iki pat pečių.
Užvirinkite vandenį puode su stiklainiais
.
500 ml stiklainius virkite 12 minučių, o litrinius – 24 minutes.
Uždarykite dangteliais ir apverskite stiklainius aukštyn kojomis.
Palikite stiklainius su burokėliais atvėsti kambario temperatūroje.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
