Marinuoti burokėliai žiemai: puikus užkandis, garnyras ir salotų pagrindas. Universalus paruošimas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Rekomenduoju visiems. Burokėliai yra tiesiog puikūs! Atidarote stiklainį, išimate burokėlius ir turite salotas su česnaku ir majonezu. Receptas labai patogus ir nereikia galvoti, kur dėti mažą burokėlį!

Marinuoti burokėliai yra kulinarinis produktas, gaunamas konservuojant virtus burokėlius marinate, kurį sudaro actas, druska, cukrus. Šis būdas, kuriuo burokėliams suteikiamas savitas skonis ir tekstūra, praktikuojamas gana plačiai.

Burokėlių, kaip žemės ūkio kultūros, istorija siekia senovės laikus

. Senovės Graikijoje ir Romoje burokėliai buvo ne tik maisto šaltinis, bet ir vaistai. Rytų Europos kulinarinėje tradicijoje burokėliai užėmė svarbią vietą dėl savo didelės maistinės vertės ir gebėjimo gerai augti įvairiose klimato sąlygose

. Atsiradus prieinamiems konservavimo būdams, pavyzdžiui, marinavimui su actu ir prieskoniais, burokėlius pradėta konservuoti, taip ilgam išsaugant jų skonį ir naudą sveikatai.

Sudedamosios dalys:

  • Burokėliai;
  • druskos – 25 g 1 litrui vandens;
  • cukraus – 80 g 1 litrui vandens;
  • 9 % actas – 60 ml 1 litrui vandens.

Marinuotų burokėlių paruošimas:

Burokėlius kruopščiai nuplaukite ir virkite su žievele, kol suminkštės. Palikite burokėlius 8-12 valandų, kad atvėstų

. Tada nulupkite burokėlius nuo žievės ir sudėkite į stiklainius. Į vandenį supilkite druską, cukrų ir actą, išmaišykite.

Marinatą

supilkite

į stiklainius, užsukite dangteliais

.

Sudėkite stiklainius su burokėliais į puodą, užpilkite juos vandeniu iki pat pečių.

Užvirinkite vandenį puode su stiklainiais

.

500 ml stiklainius virkite 12 minučių, o litrinius – 24 minutes.

Taip pat skaitykite:  Burnoje tirpstantis obuolių pyragas. Skanesnis už šarlotę: imu trapios tešlos ir sutarkuoju obuolius

Uždarykite dangteliais ir apverskite stiklainius aukštyn kojomis.

Маринованная свекла на зиму: идеальная закуска, гарнир и основа для салатов. Универсальная заготовка

Palikite stiklainius su burokėliais atvėsti kambario temperatūroje.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *