Mano šeimoje visi labai mėgsta įvairius kepinius iš varškės ir visada pasirūpinu, kad šaldytuve būtų šio gaminio. Norėčiau jums pasiūlyti paprastą ir nesudėtingą varškės sausainių receptą, kuris visada išeina tobulai.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
varškės, 250 g;
sviestas, 180 g4
žiupsnelis druskos 4
soda, pusė šaukštelio;
miltai, 250 g;
cukraus, apie 150 g pagal jūsų skonį.
Virimo procesas
Geriausia paimti sausą varškę, jei jūsų labai šlapia, leiskite nuvarvėti ir gerai išspausti. Galite iš anksto užšaldyti, tada atitirpinti ir išspausti išrūgas marle.
Varškę sumaišykite su sviestu, druska ir soda, minkykite iki vientisos masės.
Miltus persijokite ir dalimis supilkite į masę, užminkykite minkštą tešlą.
Patarimas: miltus berkite dalimis, kad tešla neperpildytų ir neperpildytumėte, kitaip kepant ji nukris.
Tešlą sudėkite į maišelį ir padėkite į šaldytuvą 30-40 minučių.
Tešlą padalinkite į 3 dalis ir kiekvieną iškočiokite į apskritimą, iki 3 mm storio.
Tešlą pabarstykite cukrumi ir supjaustykite trikampiais gabalėliais.
Kiekvieną trikampį susukite į ritinį ir dėkite sausainius ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Taip pat ant viršaus galite pabarstyti cukrumi arba tiesiog vieną pusę pamirkyti cukruje.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių, tačiau patikrinkite savo orkaitę – sausainiai turi būti auksinės spalvos.

Jei norite, į vidų galite įdėti netekančio įdaro – aguonų ar riešutų, džiovintų vaisių.

