Ne visada ir ne visi gauna keptas bulves su traškia plutele ir nevirsta į trapią masę. Noriu su jumis pasidalinti savo maža paslaptimi.
Keptos bulvės su svogūnais
Bulves supjaustykite bet kokiu jums patogiu būdu, nuplaukite šaltu vandeniu.
5 minutes užpilkite verdančiu vandeniu.
Nuimkite iš karšto vandens ant popierinių rankšluosčių, kad bulvės išdžiūtų.
Įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite bulves ant stiprios ugnies 7–8 minutes, retkarčiais pamaišydami.
Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, šiek tiek sviesto arba ištirpintų lašinių ir virkite dar 7 minutes ant silpnos ugnies.
Bulvės džiūvėsėliuose
Bulves supjaustykite griežinėliais ir sumaišykite su augaliniu aliejumi, bulvių prieskoniais, druska ir džiūvėsėliais.
Kepimo skardą išklokite pergamentu ir išdėliokite bulves.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 20 minučių.
Patiekite karštą.
Bulvių makaronai
Bulves supjaustome spiralėmis daržovių skustuvu – tiesiog supjaustome ratu ir gauname plonus makaronus. Jums reikia tik 4 bulvių.
Sumaišykite su druska ir pipirais, prieskoniais ir dėkite į kepimo indą.
Uždenkite folija ir kepkite 20 minučių 180 laipsnių kampu. Nuimkite foliją ir supilkite 100 ml grietinėlės. Virkite dar 15 minučių.
Bulvės su rozmarinu ir česnaku
Rozmariną smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su druska bei smulkintu česnaku, išmaišykite.
Bulves supjaustykite griežinėliais, apšlakstykite augaliniu aliejumi ir rozmarinu su česnaku ir druska.
Sudėkite į kepimo maišelį, suriškite ir į maišelį padarykite keletą pradūrimų.
Kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje, tada perpjaukite maišelį ir kepkite 10 minučių.
Bulvės su lašiniais
Bulves gerai nuplauname ir supjaustome į 2 dalis, nenulupame.
Lašinius supjaustome griežinėliais – šviežius, sūdytus arba rūkytus.
Sudėkite bulves į formą, ant viršaus užberkite lašinių ir druskos.
Kepkite 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje, tačiau patikrinkite orkaitę.