Magiškas skonis – lašiša kreminiame česnakiniame padaže

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

  • 500 g lašišos
  • 300 ml 10% grietinėlės
  • 3 skiltelės česnako
  • citrinos sultys
  • 0,25 arbatinio šaukštelio kario
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • maltų raudonųjų pipirų pagal skonį
  • žalumynų pagal skonį
  • kieto sūrio pagal skonį
  • 1-2 šaukštai aliejaus kepimui

Paruošimas:

Atskirkite lašišą nuo odos, išimkite kaulus ir supjaustykite dideliais kubeliais

Tada įberkite druskos, pipirų ir citrinos sulčių, išmaišykite. Marinuoti 30 minučių.

Žuvį kepkite keptuvėje su aliejumi apie 3 – 5 minutes nuolat maišydami.

Tada pašildykite šiek tiek grietinėlės ir supilkite ją į žuvį. Druska pagal skonį.

Suberkite kario pipirus ir išmaišykite. Užvirinkite ant vidutinės ugnies.

Įpilkite per spaudą perspaustą česnaką, smulkiai supjaustytus žalumynus ir švelniai išmaišykite.

Gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.