Ingredientai:
- 500 g lašišos
- 300 ml 10% grietinėlės
- 3 skiltelės česnako
- citrinos sultys
- 0,25 arbatinio šaukštelio kario
- druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- maltų raudonųjų pipirų pagal skonį
- žalumynų pagal skonį
- kieto sūrio pagal skonį
- 1-2 šaukštai aliejaus kepimui
Paruošimas:
Atskirkite lašišą nuo odos, išimkite kaulus ir supjaustykite dideliais kubeliais
Tada įberkite druskos, pipirų ir citrinos sulčių, išmaišykite. Marinuoti 30 minučių.
Žuvį kepkite keptuvėje su aliejumi apie 3 – 5 minutes nuolat maišydami.
Tada pašildykite šiek tiek grietinėlės ir supilkite ją į žuvį. Druska pagal skonį.
Suberkite kario pipirus ir išmaišykite. Užvirinkite ant vidutinės ugnies.
Įpilkite per spaudą perspaustą česnaką, smulkiai supjaustytus žalumynus ir švelniai išmaišykite.
Gero apetito!