Varškės troškinys pasirodo labai švelnus, aromatingas ir skanus. Galite pridėti įvairių džiovintų vaisių pagal savo skonį.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– varškės, 280 g;
– pienas, 4 šaukštai;
– kiaušinis, 1 vnt.;
– manų kruopos, 4 šaukšteliai;
– žiupsnelis druskos;
– sviestas, 4 šaukšteliai;
– razinos, 4 šaukšteliai;
– cukraus pagal skonį.
Virimo procesas
Razinas 5 minutes nuplikykite verdančiu vandeniu, tada nupilkite vandenį, nuspauskite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
Kiaušinį išplakti su žiupsneliu druskos ir cukraus.
Supilame pieną, manų kruopas, išminkome ir suberiame razinas, gerai išmaišome.
Ištirpinkite sviestą.
Formą ištepkite aliejumi ir pabarstykite manų kruopomis, išdėliokite tešlą. Ant viršaus užpilame ištirpintą sviestą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 30 minučių.
Troškintuvą atvėsinkite keptuvėje, tada išimkite ir patiekite su grietine, medumi arba grietine – grietinę išplakite su pora šaukštų cukraus pudros. Galite paruošti uogų padažą ir patiekti su juo arba su bet kokia uogiene ir uogiene. Pasirodo labai skanu, jei troškintuvą užpilsite abrikosų ar apelsinų uogiene.