Kotletų nebekepu: skanius gaminius gaminu iš 500 g maltos mėsos, kurią mėgsta visa šeima

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Orkaitės patiekalai nusipelno ypatingo dėmesio. Nereikia plauti keptuvių su aliejumi ir virtuvė išlieka švari. Šiandien mes jums paruošime ne tik kotletus, bet ir švelnius bei sultingus kotletus. Paruošti galima įvairiais būdais: su grybais, su bulvėmis, su žuvimi ir kt. Mano šeima mėgsta su pomidorais, todėl gaminu su jais. Pradėkime!

PARUOŠIMAS:

Paimkite 500 gr. malta mėsa, aš maišiau kiaulieną + jautieną (50*50). Pipirų ir kalendrų mišinį susmulkinu į grūstuvą ir supilu į faršą. Man patinka šviežiai malti prieskoniai, jie yra daug skanesni.

Įberkite druskos ir įmuškite kiaušinį.

Smulkiai supjaustykite kalendrą ir taip pat sudėkite į maltą mėsą. Jei nemėgstate kalendros, pakeiskite ją kitomis žolelėmis arba nedėkite. Krūvos vis tiek pasirodys skanios!

Visus ingredientus gerai išmaišykite rankomis. Po to faršą būtinai išmuškite tiesiai į dubenį! Taip kotletai gerai išlaikys formą ir nesuirs.

Padažo ruošimas

Lengvai pasūdykite grietinę arba majonezą ir pagal skonį įdėkite kelias česnako skilteles (galite naudoti ir džiovintą česnaką) . Gerai išmaišykite.

Išimkite kepimo skardą ir įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Iš faršo pradedame formuoti kotletus ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Mano nuomone, mūsų faršo kiekis idealiai tinka 5 kotletams.

Tada paimkite stiklinę mažesnio skersmens dugnu. Mes dedame jį į ruošinio centrą ir šiek tiek prispaudžiame.

Mentele suformuokite kraštus, kad kotlete atsirastų skylutė įdarui.

Kiekvieną kotletą užpilkite padažu.

Tada svogūną ir pomidorą supjaustykite žiedais ir padėkite ant padažo. Pirmiausia svogūnas.

Tada pomidoras. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40-50 minučių.

Maždaug 15 minučių, kol jie bus paruošti, išimkite juos iš orkaitės. Kiekvieną kotletą apibarstykite tarkuotu sūriu* ir vėl pašaukite į tos pačios temperatūros orkaitę 15-20 min.

Mūsų kaminai yra paruošti! Skonis labai švelnus ir sultingas. Todėl jei turite didelę šeimą, drąsiai padvigubinkite ingredientų kiekį.

Garnyrą tikrai rekomenduoju paruošti iš anksto! Priešingu atveju viską suvalgysite greičiau, nei prisiminsite. Labai skanu ir paprasta! Nors…galite patiekti be garnyro)

Jei norite, kad sūrio viršus būtų erdvus ir lengvas, į tarkuotą sūrį įdėkite šaukštą majonezo.

Produktai:

malta mėsa – 500 g (kiauliena ir jautiena 50/50)
svogūnas – ½ gabalo
pomidoras – ½ gabalo
druskos, pipirų pagal skonį
kalendra – ½ šaukštelio.
kalendra – neprivaloma
kiaušinis – 1 vnt.
sūris – 100 gr
majonezas arba grietinė – 2 šaukštai.
česnakai – 3 gvazdikėliai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.