Kotletai yra vienas iš labiausiai žinomų patiekalų daugumai žmonių Europoje ir Amerikoje. Faktas yra tas, kad 70% šių žemynų šalių kotletai laikomi tradicine vakariene.
Kotletų laukia gana įdomi ateitis. Faktas yra tas, kad kotletus pirmieji išrado prancūzai. Tada patiekalas ilgą laiką buvo modernizuotas NVS ir Amerikoje. Į mėsą buvo dedama prieskonių, taip pat susmulkinama ir supjaustoma kuo smulkiau.
Tačiau mėsos kotletų era praeina. Daug kas dabar renkasi daržovių kotletus, nes jie sveikesni. Pakalbėkime apie tai, kaip virti kotletus su kopūstais.
Ingredientai kopūstų kotletams:
kopūstas – kopūsto galva;
svogūnai – 2 vnt.;
kiaušinis – 3 vnt.;
miltai – 3 šaukštai;
itališkos žolelės – žiupsnelis;
druska – ½ šaukštelio.
Kopūstų kotletų paruošimas:
Kopūstą supjaustykite dideliais gabalėliais. Sudėkite kopūstą į puodą ir įpilkite vandens.
Virkite kopūstą užvirus 8-12 minučių.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi iki auksinės rudos spalvos. Iškepusį kopūstą išimkite iš keptuvės kiaurasamčiu.
Į svogūną pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Iš kopūstų išspauskite skysčio perteklių ir sumaišykite su svogūnu.
Į kopūstų mišinį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų, itališkų žolelių ir išmaišykite.
Į mišinį supilkite miltus ir užminkykite tešlą.
Patepkite rankas augaliniu aliejumi ir formuokite kotletus. Gautus kotletus apvoliokite džiūvėsėliuose.
Kotletus apkepkite keptuvėje augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.
Kopūstų kotletus rekomenduojame patiekti su grietinės padažu ir krapais. Šie kotletai bus puiki alternatyva mėsiniams.