Klasikinis medaus pyragas: ploni biskvitai ir skanus kremas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Labas, draugai! Manau, lipčiaus skonis visiems pažįstamas, man tai vaikystės skonis! Šiandien aš jums parodysiu ir papasakosiu, kaip aš gaminu Medovik iš plonų pyragų. Šis receptas man labai patinka, nes pyragą pamirkyti užtrunka tik 20-30 minučių ir galite išbandyti!

Reikalingi produktai:

  • Miltai – 450-500 gramų (tešloje)
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Cukrus – 200 gramų
  • Medus – 2 šaukštai.
  • Sviestas – 50 gramų
  • Kepimo soda – 2 šaukšteliai. be kalvos
  • Žiupsnelis druskos

Kremas:

  • Grietinėlės sūris – 400 g.
  • Cukraus pudra – 2 šaukštai.
  • Vanilinas pagal skonį
  • Pienas – 500 ml.
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Krakmolas – 40 gramų
  • Cukrus – 80 gramų (arba pagal skonį)
  • Sviestas – 30-40 g.

Kaip pasigaminti medaus pyragą

1) Į puodą įmuškite du kiaušinius.

2) Tada įdedu 200 g cukraus, medaus ir žiupsnelį druskos.

3) Viską gerai išmaišyti ir supilti 50 gramų sviesto.

4) Indus dedu ant minimalios ugnies, visą laiką maišydama šluotele. Būtina, kad cukrus ištirptų.

Masė taps karšta, bet neturėtų užvirti. Jei neturite indų su storu dugnu, vietoj minimalios ugnies galite naudoti vandens vonią.

Masė taps karšta, bet neturėtų virti. Jei neturite indų storu dugnu, vietoj minimalios ugnies ant viryklės galite naudoti vandens vonią.

5) Kai cukrus ištirpsta, įdedu sodos (2 arbatiniai šaukšteliai be kartumo)

6) Labai aktyviai maišau sodą ir beveik iš karto atsiranda putos. Kai putos gerai pakils, nuimu puodą nuo ugnies.

7) Dabar suberiu išsijotus miltus. Miltus pilu pamažu, gaminu tešlą. Kadangi pavyko tešlą surinkti į gumulą, perdedu ant miltais pabarstyto stalo.

Apskritai tešlai paprastai naudojama 450-500 gramų miltų, tešla labai minkšta ir lipni. Nebūtina jos stipriai pabarstyti miltais, užtenka stalą gerai pabarstyti miltais, kad tešla nesuliptų ir toliau dirbtų. Kol tešla dar šilta ir minkšta, iš karto padalinu į 13-15 dalių, kurių kiekvienas sveria maždaug 50-60 gramų.

Iš kiekvieno tešlos gabalėlio darau po kamuoliuką. Gatavus rutuliukus išimu po plėvele ir palieku 15 min.

Per tą laiką paruošiu kremo kreminę dalį.

1) Pienas – 500 ml. Dedu ant ugnies ir kaitinu iki karštumo, bet neužvirinu.

2) Imu du kiaušinius.

3) Čia įpilkite cukraus (80 g) ir krakmolo (40 g).

4) Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės ir užpilti karštu pienu. Pirmiausia mažomis porcijomis pilu pieną, gerai išmaišau šluotele. Supylus visą pieną, einu prie viryklės. Grietinėlę verdu ant vidutinės ugnies, kol sutirštės.

Grietinėlę reikia visą laiką maišyti, kad nesudegtų. Kai tik pasirodys pirmieji gumuliukai, galite išbandyti kremą. Jei krakmolas pastebimas (jaučiami grūdeliai), tada verdau dar 40-60 sekundžių ir tada nuimu nuo ugnies.

Į karštą grietinėlę įdedu 30-40 gramų sviesto. Gerai išmaišau, kai sviestas ištirps, kremą uždengiu maistine plėvele, kad ant kremo nesusidarytų sausa plutelė, kremas labai greitai išdžiūsta.

Kremas turi būti atvėsintas iki kambario temperatūros. Galite net atvėsti. Jei lauke šalta, kremą dedu į balkoną, taip greičiau atšąla.

Dabar aš ir toliau gaminu pyragus.

Imu gabalėlį tešlos ir iš jos darau pyragą. Pyragaičius reikia apvolioti dideliame kiekyje miltų, nes tešla lipni.

Kočiodama tešlą visą laiką kilnoju ir tikrinu, ar ji niekur neprilimpa, padariau judesį su kočėlu, apverčiau tešlą, vėl pajudinau kočėlu ir vėl apverčiau tešlą ir t.t.

Tešlą iškočiokite labai plonai. Tada dangteliu iškirpau apskritimą. Mano dangčio skersmuo 24 cm.

Tešlą perdedu į kepimo popieriumi išklotą skardą. Naudokite geros kokybės popierių (silikonizuotą) arba tiesiog kepimo skardą gausiai pabarstykite miltais ir kepkite be popieriaus.

Pyragėlius kepu 180 laipsnių temperatūroje 3-4 minutes. Kai tik pyragas paruduos, išimu iš orkaitės. Visada patikrinu laiką, kai kepu pirmą pyragą, tada įjungiu laikmatį, kad nepraleisčiau akimirkos ir kol kepa vienas pyragas, iškočioju kitą. Apskritai pyragams iškepti reikia apie 30 minučių.

Kol pyragėliai karšti, būna minkšti ir lankstūs, atvėsę pyragai tampa trapūs. Kai pyragaičiai atvės, galite šepetėliu nušluoti miltų perteklių.

Atskirai iškepu tešlos gabalėlius tortui papuošti.

Pyragai paruošti, belieka paruošti kremą ir surinkti tortą.

Kremui paimsiu ir 400 g kreminio sūrio.

Į kreminį sūrį dedu 2 šaukštus cukraus pudros ir pagal skonį vanilės, viską gerai išmaišau ir supilu atvėsusią kremo kremo dalį.

Dalimis dedu kremą. Kremas labai skanus. Naminis kreminis sūris suteikia šiam kremui malonios rūgštelės.

Gaunate daug kremo, jei vienam pyragui dėsite du šaukštus, šio kremo užtenka 15 pyragų. Jei ištepsite tris šaukštus, tai šio kremo užteks 11-12 pyragų.

Vietoj šio kremo galite paimti ir 20-25% grietinės, pagal skonį sumaišyti su cukraus pudra ir taip pat bus labai skanu. Jums reikės 800 gramų grietinės.

Liptį dažniausiai puošiu tiesiog pabarsčiusi smulkiais trupiniais iš likučių.

Gatavą midų padėjau į šaldytuvą 20-30 minučių ir galite išbandyti!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.