Mama mėgo kopūstų suktinukus su ta ramia meile, kuri, remiantis tikėjimais ir epais, būdinga tik šeštadalio planetos moterims. Ji buvo pasirengusi valgyti kopūstų suktinukus visada, visur ir kiekvieną dieną, bet tik iš savo paruošimo. Ir nesvarbu, ar šie kopūstų suktinukai buvo tinginiai (maltos mėsos ir kapotų kopūstų mišinys), ar darboholikai (malta mėsa varnalėšų kopūstų lapuose).
Na, ar supranti, kad buvau nusiteikęs prieš kopūstų suktinukus? Vaikystė yra tokia vaikystė… Visi šie sudėtingi patiekalai nesukėlė pasitikėjimo mano jauname galvoje. Štai duona – vienalytis ir suprantamas objektas! Na, o kitos dešrelės, vištienos krūtinėlė, žalieji žirneliai, bulvės, o kam bandyti maišyti ir pjaustyti? Galite valgyti viską atskirai ir patirti didelį malonumą! Na, aš nemėgstu, tarkime, virti kopūstai su kiaulienos taukų kvapu?! Virti kopūstai anuomet buvo skanūs tik ir išskirtinai barščiuose. Ir Babuškino barščiuose, su balandų sultiniu.
Vėliau gyvenimas man išugdė tokią naudingą savybę kaip visaėdis. Kartais atsiduri tokiose situacijose ir kartais, kai pusryčiams vietoj juodųjų ikrų su sviestu gauni figa. Nėra aliejaus. Ir tada jūs pradedate būti tolerantiškesni bet kokiam maistui ir labiau džiaugiatės dėl to, kad jis yra! Nors kopūstų suktinukus vis dar vertinu su lengvu vėsumu.
Na, o vakar, laukdamasi savo Džiaugsmo iš jos galerų ir minint jos asmeninius Naujuosius metus, nusprendžiau (griežtai jai vadovaujant) paruošti įdarytus pipirus, pirmuosius šiais metais, tikiuosi, ne paskutinius. Dėl pipirų, kuriuos turėjome su savimi:
Bulgariški pipirai, tikri, iš laukų, o ne šis storasienis stebuklas, parduodamas ištisus metus ir mėsingas.
Malta mėsa
Ryžiai Svogūnai
Morkos
Mėgstamiausi
žalumynai
Druska, pipirai
Kiaulienos faršą susukame kartu su svogūnais.
Ryžius nuplaukite, suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite apie penkias minutes, kol iškeps. Įdėkite į kiaurasamtį ir susidorokite su daržovėmis ir malta mėsa.
Antrąjį svogūną nulupkite, supjaustykite, pakepinkite nedideliame kiekyje augalinio aliejaus iki skaidrumo, suberkite stambia tarka sutarkuotą morką, pakepinkite, kol suminkštės ir suberkite į faršą.
Smulkiai supjaustykite žalumynus, mums tai buvo petražolės, salierai, krapai ir kalendra, pridėkite prie maltos mėsos.
Paprikoms nupjauname „užpakaliukus“ ir „uodeges“, iškratome sėklas, likusias paprikas atskiriame nuo uodegėlių ir arba susmulkiname peiliu, arba sutarkuojame ir dedame į faršą.
Faršas su visais ingredientais buvo gerai išmaišytas, pasūdytas, pabarstytas pipirais, įberti prieskonių ir prieskonių. Įdėjau šviežiai maltų kalendrų ir juodųjų pipirų.
Paprikas sandariai ir sandariai prikimšame malta mėsa, dedame į tinkamą storasienę keptuvę (aš ėmiau ketaus anties puodą), iš likusio maltos mėsos, jei yra, galima susukti „mėsos kukulius“ ir dėti. su paprikomis. Arba galite kepti keptuvėje ir valgyti kol ruošiamas pagrindinis patiekalas. Pipirus užpilkite vandeniu kiek daugiau nei per pusę, uždėkite ant ugnies, užvirkite, sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite dangčiu ir palikite virti.
Tuo tarpu į keptuvę, kurioje buvo pakepinti svogūnai ir morkos, supilkite porą šaukštų augalinio aliejaus, įberkite šaukštą miltų, pakepinkite iki užvirimo, įpilkite du šimtus gramų grietinės, šaukštą pomidorų pastos, vieną šimtą penkiasdešimt gramų vandens, užvirkite, išjunkite ir įpilkite Šis padažas skirtas pipirams virti.
Paprikos virti užtrunka apie trisdešimt keturiasdešimt minučių. Valgoma su grietine. Greitai. Skanus. Gurzgimas. Nes jis skanus, aromatingas ir patrauklus.